promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Apaság: Kevin Hartnak egyedül kell felnevelnie a gyermekét, mi pedig sírunk közben – kritika
Borítókép:  Kevin Hart az Apaság című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Kevin Hart helyenként vicces drámája, az Apaság, amiben a népszerű komikus megmutatja nekünk, milyen nehéz egy egyedülálló édesapának a gyermeknevelés.

Paul Weitz (Egy fiúról) írta és rendezte az Apaság című filmet, aminek az első pillanattól kezdve az a célja, hogy a néző biztos, hogy könnyezzen egyes jeleneteken, miközben megismeri az özvegy apukák életének gondterhelt, boldog és megható pillanatait.

Az Apaságban a még éretlen, de jólelkű Mattet (Kevin Hart) szörnyű csapás éri, hiszen első gyermeke születése után közvetlenül meghal a szerelme, így kénytelen egyedül felnevelni a kislányát, pedig még saját magáról sem tud igazán gondoskodni – de elhatározza, hogy a lehető legjobb apukája lesz a picinek, és minden kételkedőnek bebizonyítja, hogy képes remek szülővé válni.

A leginkább vígjátékokból ismert Kevin Hart az alkotás főszereplője, és ez egy megfontolt döntés volt a készítők részéről, hiszen ő mindig tud humort csempészni még a legérzelmesebb részekbe is, de most nem úszta meg ilyen könnyen, ugyanis igazi színésszé kellett válnia a kulcsfontosságú jeleneteknél – és ez szerencsére sikerült is neki, mivel neki köszönhetően tele lesz szívvel és lélekkel ez a film.


Kép: Apaság / Profimedia

Ez az alkotás nagyon giccses és kiszámítható, de ez most egyáltalán nem baj, hiszen mellette remek, megnyugtató és pozitív élményt ad azzal, hogy végig reményteli és folyamatos fókuszban tartja a határtalan szülői szeretetet. Pontosan ennek köszönhető, hogy érzelmileg nagyon a helyén van, és képes a nézőkre is hatni a tisztaságával, és az őszinte, életszerű humorával – így hamar elkezdünk kötődni a szereplőkhöz.

Az apa-lánya kapcsolat működik, és elég jól körbejárják a témát annak érdekében, hogy ne legyen túlzottan egysíkú a történet. A dráma és a komédia is példás egyensúlyban van, szóval egy igazán korrekt munkáról van szó, de ne várjunk tőle csodát, ugyanis érezhetően nem akar túl mélyre menni – elég neki az is, ha mi jól szórakozunk.

Paul Weitz elérte a célját, ugyanis az Apaság szívszorító, vicces és szinte biztos, hogy könnyeket csal majd a szemünkbe. Kevin Hart meglepően jó alakításának hála pont ki tud még emelkedni a mezőnyből, így egy nagyon kellemes élményben lesz részünk, amin lehet sírni és nevetni.

Igaz, hogy ez nem egy világmegváltó film, de mindenképp érdemes megnézni, mert van benne annyi különlegesség, hogy sokak számára maradandó legyen, főleg, ha voltak már a hősünkhöz hasonló helyzetben.

Az Apaság már elérhető Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás