promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az állatkínzás ellen készül magyar-amerikai játékfilm a magyar Jason Momoával
Borítókép:  Pfau Péter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A VULPES: Az állatkínzók réme egy magyar-amerikai-szingapúri koprodukciós horror-thriller lesz, amiben hazai színészek mellett angol és amerikai sztárok is szerepelnek.

Igen érdekes és izgalmas filmhír érkezett egy jelenleg is forgó hazai projektről, ami tulajdonképpen egy magyar-amerikai koprodukció, és egy olyan témával foglalkozik, amivel minden egyes nap találkozunk a hírekben és a közösségi oldalakon:

az állatkínzással és az állatvédelemmel.

A VULPES (magyar címén: VULPES: Az állatkínzók réme) egy 2018-ban bemutatott rövidfilm nagyfilmes változataként készül egyebek között az óbudai Harisnyagyár hatalmas pincerendszerében. A VULPES: Prologue (magyarul VULPES: Prológus - a szerk.) címet viselő kisfilm közösségi finanszírozásból, javarészt amerikai független filmalkotók és filmkedvelők támogatásaiból valósult meg, majd az elkészülte után több külföldi filmfesztivál versenyprogramjába is bekerült, Kanadából aztán el is hozta a Legjobb rövidfilmnek járó díjat 2019-ben.

(A VULPES egyik forgatási helyszíne az óbudai Harisnyagyár pincéjében.)

Három évvel a rövidfilm bemutatása után az alkotóknak lehetőségük nyílt elkészíteni ennek a kibővített változatát egy nagyjátékfilm formájában. Az új projekt még több ember és még több civil támogató érdeklődését felkeltette, és örömmel álltak a készítők mellé. Többek között a szingapúri Wave Films is támogatja a filmet, akik a produkció forgalmazását, filmfesztiválokon való szerepeltetését, továbbá népszerűsítését, és marketingjét is vállalták.

A VULPES főszereplője Ifj. Elek Pál, aki már a rövidfilmben is az állatkínzók rémét alakította. További szerepekben látható lesz Caroline Boulton (A pince, Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot, Hercules, Shadow & Bone), Megyeri Balázs Blaise 'Ecoman', Jason Momoa magyar dublőre, aki a film akciórészeiért is felel, Orosz Gábor, Kelemen Szabolcs (Mintaapák, Hagyaték), Korcsmáros András (The Poltergeist Diaries), Bárdi Gergő (Messze az otthon, A Tanár), valamint Sandy Johnson, aki John Carpenter örök érvényű horrorklasszikusában, az 1978-as Halloween-ben játszott.

A szereplők közül mind örömmel vállalták a filmben való szereplést, amint meghallották, hogy milyen alaptéma köré épült a történet. A produkció középpontjában ugyanis az állatvédelem és az állatkínzás áll.

„Vulpes ott rejtőzik minden olyan emberben, akiben az állatok iránti szeretet egy parányi szikrája is megtalálható. Ő a belső hangunk, az, aki ki meri mondani, meg meri lépni mindazt, amit gondolunk, ha állatkínzásról hallunk hírt. Vulpes egy eddigi érintetlen területen igyekszik toborzásra buzdítani minket a szemet szemért elvet előtérbe helyezve, ezzel torz tükröt állít a mostani társadalmunk számára, ami feláldozhatókként tekint az állatokra. Őt játszani egyszerre volt átok és áldás, a tettei ugyan érthetőek, azonban mentális és fizikális kihívást jelentettek számomra. Áldás, mert egy olyan új karakter megszületéséhez asszisztálhattam, aki egy nemes célért áll ki, és a hétköznapok hőse azon embereknek, akiknek a szívük a helyén van”

- fogalmazott a film főszereplője, Ifj. Elek Pál.

(A film főszereplője, Ifj. Elek Pál.)

Történetét tekintve a VULPES: Az állatkínzók réme egy férfiról szól, aki szemet-szemért elv alapon bünteti meg az állatkínzókat. A Wreathwood-i (magyarul: Füzérfenyves) rendőrség mind ez idáig hiába kutatott a titokzatos rém után, nem akadtak a nyomára. Egy nap azonban előkerül egy videó, ami alapján már könnyedén megtalálhatják őt. A mindenre elszánt Matthew Langford nyomozó nem is sejti, hogy miközben ő próbálja csapdába csalni Vulpest, a férfi egy nagyszabású terv végrehajtásán ügyködik, amivel megváltoztathatja az egész világot.

A film rendezője Helmeczi Benjamin (Az utolsó levél, VULPES: Prologue), aki a forgatókönyvet is írta, operatőre ifj. Körömi János, vágója Gál Sándor, zeneszerzője pedig Elekes Gergő.

A VULPES: Az állatkínzók réme jelenleg is Budapest több helyszínén forog. Az elkészült film premierje 2022 őszén várható. Az előzetes az alábbi videóban tekinthető meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás