promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tessék?! Most már Indiana Jones is pedofil?!
Borítókép:  Az elveszett frigyláda fosztogatói/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karen Allen tisztázta az Indiana Jones-Marion romantikus történetet: nem tartja Indy-t pedofilnak. Bár Allen tisztában van azzal, hogy Marion és Indiana Jones románcának vannak baljós felhangjai, ő nem hisz ebben.

Karen Allen tisztázta Az elveszett frigyláda fosztogatói című film egyik kétértelmű mondatát, ami miatt néhány néző pedofilnak, vagy legalábbis szexuális ragadozónak nézte Indiana Jonest. A sor Allen Marion Ravenwood bemutatkozó jelenetében hangzik el.

A Harrison Ford által alakított Indiana Jones megjelenik Marion bárjában, és a szereplők egy évtized óta először látják egymást. Marion megüti Indianát, és azt mondja:

"Az elmúlt 10 évben megutáltalak téged".

Amikor Indiana azt mondja, hogy soha nem akarta bántani Mariont, a nő így válaszol:

"Gyerek voltam! Szerelmes voltam! Rossz volt, és te tudtad ezt".

Később, amikor Indiana megpróbál bocsánatot kérni, Marion azt mondja:

"Tudod, mit tettél velem? Az életemmel?"

Az elveszett frigyláda fosztogatói nem ad semmilyen kontextust a jelenetben elhangzó beszélgetéshez, így sok nézőnek nem jut eszébe, hogy mi történhetett Indiana és Marion között. Az Uproxx-nak nemrég adott interjújában, amelyet az Az elveszett frigyláda fosztogatói 4K Blu-ray kiadása alkalmából adott, Allen beszélt a jelenetről, és arról, hogy soha nem tekintette úgy, hogy Indiana és Marion kapcsolata ragadozói módon kezdődött volna.

"Azt hiszem, mondhatnánk, hogy [vannak baljós felhangok]. Azt hiszem, arra gondoltam, hogy 16 éves voltam. Nem is tudom. Mindig is így képzeltem el, hogy a karakterem 16 volt, ő pedig 26. És Marion az apja tanítványa volt. És ez nagyon rejtélyes maradt. Még azt sem tudjuk, hogy mi volt az egész. Úgy értem, lehet, hogy csókolóztak párszor, és a lány teljesen el volt ájulva, a férfi pedig lehet, hogy csak nem akart ilyen fiatalon összejönni valakivel. És lehet, hogy az apám dühös lett volna rá."

– mondta Allen a jelenetről

Allen így folytatta:

"Úgy értem, az a nagyszerű ebben, hogy nem tudjuk, milyenek a körülmények. De végül úgy döntött, hogy ez egy veszélyes helyzet, és nem akart belekeveredni. Úgy értem, azt hiszem, ha valami ennyire homályos, akkor úgy színezheted ki, ahogy akarod. Én inkább arra hajlok, hogy úgy színezzem ki, hogy eléggé ártatlan volt. Amikor azt mondja: »Rossz volt, és te tudtad.« Úgy értem, azt hiszem, hogy talán valamilyen módon megvezette őt. De amikor azt mondja, hogy gyerek volt, szerintem 16 éves volt. Valami ilyesmi."

Végül ezzel zárta gondolatait:

"Nem tartom őt pedofilnak."

Marion bemutatkozó jelenete is figyelemre méltó az elcsattanó pofon miatt. Allen szerint valóban többször is megütötte Fordot, ugyanis a jelenetet többször is újra fel kellett venni. 

"Néhányszor megütöttem őt. Kissé bosszús volt. De úgy értem, megesik az ilyesmi. Még soha nem ütöttem meg senkit filmben. Szóval megmutatták, hogyan kell csinálni, én pedig mindent megtettem, és ami engem illet, az álla egyszerűen a kezem útjába került"

– mesélte Allen.

(Fox News)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás