Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Római katolikus nő beoltott vőlegényt keres? Dagad a botrány

Római katolikus nő beoltott vőlegényt keres? Dagad a botrány

Zene, Film & Kultúra

Római katolikus nő beoltott vőlegényt keres? Dagad a botrány

Zene, Film & Kultúra

BV 08:08

A közösségi médiában vírusként terjed egy állítólagos újságkivágásról készített fotó, amelyen az olvasható, hogy egy beoltott római katolikus nő olyan vőlegényt keres magának, aki „mindkét adagot” megkapta a koronavírus elleni vakcinából. Csakhogy kiderült az igazság.

Egy indiai kongresszusi képviselő nemrégiben megosztott egy fényképet a közösségi médiában egy állítólagos házassági hirdetésről, amelyben az áll, hogy egy teljesen beoltott római katolikus nő olyan vőlegényt keres, aki már „mindkét adagot” megkapta a koronavírus elleni vakcinából. 

 

„Az oltott menyasszony oltott vőlegényt keres! Kétségtelen, hogy napjainkban a leginkább kívánt házassági ajándék egy megerősítő vakcina adag lesz! Ez lesz az új normális?” 

– írta felháborodottan a Twitteren a politikus.

Az újsághirdetés természetesen sokak felháborodását kiváltotta, így hamar virálissá vált, és keresztül-kasul bejárta az internetet.

Csak jóval később derült ki, hogy a hirdetés hamis. 

A kamu házassági hirdetést a fodey.com nevű újságkivágást generáló weboldalon hozták létre.

A weboldal lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy megszerkesszék az újság szövegét, címet adjanak neki, elevezzék az újságot és megváltoztassák a dátumot. 

Ha azonban valaki figyelmesebben megnézi a képet, nagyon hamar kiderül, hogy hamis az egész. A jobboldali, harmadik, félbevágott szövegoszlopban ugyanis ugyanazok a szavak szerepelnek, mint az elsőben. Ez a rész nem szerkeszthető, így hagyva egyértelmű jeleket arra nézve, hogy a cikk hamis.

A kamu hirdetés mindenesetre jó nagy port kavart.

Borítókép: Profimedia