promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Démonok között 3: már a démonok sem olyanok, mint régen... – kritika
Borítókép:  Démonok között 3. - Az ördög kényszerített / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett a Démonok között várva várt folytatása, amiben ismét izgulhatunk a Warren házaspár hátborzongató ügyein, de sajnos az első pillanattól kezdve érezni, hogy ezt a részt már nem a zseniális James Wan csinálta.

2013-ban James Wan lenyűgözte a világot a nagysikerű Démonok között című horrorfilmmel, ami szinte új löketet adott az egész műfajnak, hiszen nem az agyatlan, hangos ijesztésekre fektette a hangsúlyt, hanem az izgalmas történetre, a valósnak ható emberi karakterekre és az utánozhatatlan, feszült hangulatra – ebben a cikkünkben fejtegettük, hogy miért mestermű a Démonok között:

Elég aggasztó volt, mikor bejelentették, hogy az első két résszel ellentétben a Démonok között 3-at már nem James Wan fogja rendezni, hanem Michael Chaves (A gyászoló asszony átka), viszont a rajongók kicsit megnyugodtak, mikor kiderült, hogy a Warren házaspár egyik legérdekesebb valós ügyét dolgozza fel a film.

A Démonok között 3. - Az ördög kényszerített egy fiatal fiúról szól, aki a bíróságon azt állítja, hogy démoni megszállás hatása alatt gyilkolt. Warrenék (Patrick Wilson és Vera Farmiga) próbálják kideríteni, hogy mi az igazság, de miközben kutakodnak, minden eddiginél veszélyesebb dologra bukkannak, amihez hasonlóval még sosem volt dolguk.

A készítők kicsit változtattak a jól bevált formulán, és valami újjal próbálkoztak, de sajnos az első pillanattól érezni James Wan hiányát, ugyanis ez az alkotás kicsit sem ér fel az elődeihez: egyáltalán nem félelmetes, ráadásul nagyon ritkán tud megragadni minket érzelmileg – de szerencsére a Warren házaspárnak sikerül nagyjából megmentenie az élményt.


Kép: Vera Farmiga és Patrick Wilson a Démonok között 3. - Az ördög kényszerített című filmben / Profimedia

Vera Farmiga és Patrick Wilson most is remekelnek, mivel jó a köztük érezhető viszony, a tiszta szerelem és az aggodalom. Nagy kár, hogy csak takaréklángon égnek, mivel az ő kapcsolatuk a széria lelke, így gyakorlatilag ennek köszönhető, hogy ez a film nem valami maradandó, akármennyire is próbálja a rendező utánozni James Want.

Persze így is akad pár hatásos jelenet, illetve maga a cselekmény is van annyira érdekes, hogy lekösse a figyelmünket, de most nincs meg az a plusz, ami ezt a szériát annak idején a legjobbak közé emelte. Michael Chaves nem olyan tehetséges, figyelmes és érzéki, mint James Wan, ráadásul nem igazán ért a feszültségkeltéshez – de azért még így se végzett olyan rossz munkát.

A Démonok között 3. - Az ördög kényszerített egy összességében korrekt horrorfilm, viszont kicsit sem olyan kreatív, vagy jó, mint az előző két rész, így valószínűleg csalódni fognak benne a rajongók, akik azt várták, hogy ismét kapunk egy vérfagyasztó, szórakoztató és helyenként egészen megható folytatást.

Ettől függetlenül mindenkinek ajánlott a megtekintése, ugyanis egyszer érdemes megnézni, de jó eséllyel többször nem fogjuk. Egy elég felejthető darabról van szó, ami sokkal jobb is lehetett volna, ha James Wan elvállalja a rendezést, így végül csak egy középszerű alkotást kaptunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás