Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Paul McCartney elárulta, melyik a három kedvenc John Lennon-dala – az egyiket sose találod ki!

Paul McCartney elárulta, melyik a három kedvenc John Lennon-dala – az egyiket sose találod ki!

Zene, Film & Kultúra

Paul McCartney elárulta, melyik a három kedvenc John Lennon-dala – az egyiket sose találod ki!

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 08:38

A The Beatles feloszlása után nagy hatással volt Paul McCartney-ra John Lennon saját zenéje, most pedig évtizedekkel később elárulta, hogy melyik a három kedvenc dala tőle.

1960-ban született meg, majd 1970-ben feloszlott a legendás The Beatles, és ezzel elveszítettük minden idők egyik legikonikusabb zenekarát.

Paul McCartney és John Lennon gyerekkoruk óta ismerték és szerették egymást, és még az együttes szétválása után is jó kapcsolatot ápoltak, bár volt időszak, mikor kicsit eltávolodtak egymástól. Ettől függetlenül mindig figyelemmel kísérték a másik pályafutását, sőt, szinte még versenyeztek is, hogy ki képes több újdonsággal előrukkolni a következő szerzeményében.

John Lennont 1980-ban meggyilkolták, ami nagyon megrázta a világot, Paul McCartney pedig azóta is gyászolja egykori barátját. Mindig nagy hatással voltak rá a zenéi, és szinte pontosan tudta, hogyan zajlott mögöttük az alkotói folyamat.

Paul McCartney most elárulta, hogy melyik a három kedvenc dala a szólókarrierbe kezdett John Lennontól, és a dobogón egy igazi meglepetés is helyet kapott.

Imagine (1971)

Instant Karma! (1970)

Beautiful Boy (Darling Boy) (1980)

Az „Imagine” és az „Instant Karma!” szinte alap, viszont a dal, amit John Lennon a fiának írt, a „Beautiful Boy (Darling Boy)” igazán különleges választás, amit azzal indokolt Paul McCartney, hogy szerinte egy gyönyörű zenéről van szó, ami igazán megható számára.

Érdekesség, hogy John Lennon özvegye, Yoko Ono is a „Beautiful Boy (Darling Boy)”-t tartja az egyik kedvencének elhunyt férje művei közül.

Borítókép: Paul McCartney és John Lennon 1967-ben / Profimedia