promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Paul McCartney elárulta, melyik a három kedvenc John Lennon-dala – az egyiket sose találod ki!
Borítókép:  Paul McCartney és John Lennon 1967-ben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A The Beatles feloszlása után nagy hatással volt Paul McCartney-ra John Lennon saját zenéje, most pedig évtizedekkel később elárulta, hogy melyik a három kedvenc dala tőle.

1960-ban született meg, majd 1970-ben feloszlott a legendás The Beatles, és ezzel elveszítettük minden idők egyik legikonikusabb zenekarát.

Paul McCartney és John Lennon gyerekkoruk óta ismerték és szerették egymást, és még az együttes szétválása után is jó kapcsolatot ápoltak, bár volt időszak, mikor kicsit eltávolodtak egymástól. Ettől függetlenül mindig figyelemmel kísérték a másik pályafutását, sőt, szinte még versenyeztek is, hogy ki képes több újdonsággal előrukkolni a következő szerzeményében.

John Lennont 1980-ban meggyilkolták, ami nagyon megrázta a világot, Paul McCartney pedig azóta is gyászolja egykori barátját. Mindig nagy hatással voltak rá a zenéi, és szinte pontosan tudta, hogyan zajlott mögöttük az alkotói folyamat.

Paul McCartney most elárulta, hogy melyik a három kedvenc dala a szólókarrierbe kezdett John Lennontól, és a dobogón egy igazi meglepetés is helyet kapott.

Imagine (1971)

Instant Karma! (1970)

Beautiful Boy (Darling Boy) (1980)

Az „Imagine” és az „Instant Karma!” szinte alap, viszont a dal, amit John Lennon a fiának írt, a „Beautiful Boy (Darling Boy)” igazán különleges választás, amit azzal indokolt Paul McCartney, hogy szerinte egy gyönyörű zenéről van szó, ami igazán megható számára.

Érdekesség, hogy John Lennon özvegye, Yoko Ono is a „Beautiful Boy (Darling Boy)”-t tartja az egyik kedvencének elhunyt férje művei közül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás