promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jason Statham brutálisan áll bosszút a meggyilkolt fiáért – Egy igazán dühös ember-kritika
Borítókép:  Jason Statham az Egy igazán dühös ember című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Blöff rendezője és Jason Statham ismét csináltak egy tökös akciófilmet, ráadásul az Egy igazán dühös ember című alkotás elképesztően kemény és könyörtelen lett.

Guy Ritchie (Blöff, Spíler, Úriemberek) mindig is értett a remek akciójelenetekhez és a bűnözők világának bemutatásához, de most még magához képest is egy komoly, durva filmet hozott nekünk. A Jason Statham főszereplésével készült Egy igazán dühös ember igaz, hogy nem tud újat mutatni műfajon belül, de az biztos, hogy pokolian jó élmény és bőven kiemelkedik a mostani felhozatalból.

A történet szerint hősünk (Jason Statham) fiát megölik egy pénzszállító autó kirablása közben, ő pedig bosszút esküszik, ezért beépül az érintett vagyonvédelmi cégbe, hátha újra lecsapnak az elkövetők, és meg tudja ölni őket – de ennél jóval komplexebb dolgok rejlenek a háttérben.

Nincs túlbonyolítva a dolog, de szerencsére van annyira rétegelt a cselekmény, hogy igényes legyen. Ez összességében egy viszonylag egyszerű mű, de muszáj már most leszögeznünk, hogy ez csöppet sem vesz el az élményből, sőt, pontosan ez adja meg neki azt a nyers, mindent elsöprő erőt, ami az év eddigi talán legjobb akciófilmjévé teszi.


Kép: Jason Statham az Egy igazán dühös ember című filmben / Profimedia

Jason Statham sose volt még ilyen jó és kőkemény. Mást gyakorlatilag el se tudnánk képzelni erre a szerepre, annyira tökéletesen alakítja a bosszúszomjas édesapát, akiből szinte minden emberi érzelmet kiölt, hogy meggyilkolták a fiát. Átérezzük a motivációját és haragját, mi is vele izgulunk, hogy meglegyenek a tettesek, és ez annak köszönhető, hogy végig ott van a szemében a fájdalom, akármit is csinál.

Az akciójelenetek precízek, ridegek és profik. Igaz, hogy leginkább lövöldözést kapunk, de azok mind nagyon jók, főleg, amikor Jason Stathamet láthatjuk különböző méretű fegyverekkel a kezében.

Ez kivételesen nem egy olyan alkotás, aminél feleslegesek, unalmasak a párbeszédek, és már várjuk, hogy mikor jön a véres öldöklés, hanem kifejezetten élvezetes átélni, ahogy a történet kibontakozik. Mindig van valami érdekesség, ami leköt minket, és csak hozzáad ahhoz, hogy várjuk a nagy finálét.


Kép: Jason Statham az Egy igazán dühös ember című filmben / Profimedia

Hangulatra leginkább a 90-es évek klasszikusait idézi Guy Ritchie munkája, ami akár még nosztalgiát is ébreszthet azokban, akik szeretik az akkori alkotásokat. Persze ez nem csupán a pozitívumok, hanem a negatívumok miatt is lehet, hiszen azért bőven akadnak hibák, ugyanis kicsit egyenetlen néhol és elveszíti a fókuszt, de ezeket könnyen meg lehet bocsátani neki.

Az Egy igazán dühös ember Jason Statham egyik legjobb filmje, amiben megmutatja, hogy ő maga a motor és az üzemanyag; a könyörtelen csapás, amit senki sem tud kivédeni – ez az alkotás az egyszerűségével együtt is hihetetlenül tökös és élvezetes.

Aki szereti Jason Stathamet, az mindenképp nézze meg ezt a művet, mert nem fog csalódni. Aki pedig egy szokványos Guy Ritchie-filmre számít, az nagyon meg fog lepődni, ugyanis a rendező szinte teljesen új eszközökkel próbál kedveskedni nekünk. Tény, nem mindenkinek fog tetszeni egy ennyire bosszú orientált alkotás, de a műfaj szerelmesei elégedettek lesznek, az biztos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás