promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Konyhafőnök: Rácz Jenő elvette az egyik versenyző szüzességét
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sárközi Ákos egyik versenyzője, Gresa Szonja kis híján kiesett A Konyhafőnökből, amiért Rácz Jenő megkóstoltatta vele saját gombás ételét. Később kiderült, hogy a 25 éves stewardessnek gyerekkora óta problémái vannak az ételkóstolással, sőt, gombafóbiája is van, így a feladatok alatt többször is elsírta magát. A zsűri pultnál aztán fény derült az igazságra. 

 

Rácz Jenő elődöntő hete után Sárközi Ákos is kiválasztotta hat középdöntős versenyzőjét. Ezzel összeállt A Konyhafőnök legújabb szériájának 12 főből álló középdöntős mezőnye. Az elődöntő utolsó napján újra egyéniben küzdöttek a kékek. Az első feladatban őzhús, nyers és szárított gombafélék várták a versenyzőket. Sárközi Ákos kíméletlen üzemmódba kapcsolt, csak a legrátermettebb versenyzőknek adott lehetőséget a folytatásra. 

Ez a feladat Gresa Szonjának volt a legnehezebb, egyátalán nem kostolta meg az ételét, mert gombafóbiája van. Persze erről nem szólt a zsűrinek, így nehéz helyzetbe került. Rácz Jenő ugyanis elvette Szonja "gombaszüzességét": 

A kóstolást követően Bóza Rolandnak lett a legjobb a gombás étele, így ő csatlakozhatott Szeghalmi Orsolyához, aki még csütörtökön bebiztosította a helyét az elődöntőben.

Szonja tányérja viszont nem csak, hogy nem lett jó, a lány a második feladatban sem tudta összeszedni magát a gombás trauma után. 

A második főzésben egy "kecske álmát" valósíthatták meg a versenyzők, primőr zöldségekből várt a zsűri egy vegetáriánus főételt. Rácz Jenő ekkor öngólt lőtt! A Michelin-csillagos séf akkora áhitattal beszélt a zsenge zöldségekről, hogy zsűritársai azonnal le is küldték főzni a versenyzők közé, majd Sárközi Ákostól kapott egy félig megrágott sajtburgert, amit fel kellett használnia az ételéhez.

A kóstolásnál aztán Szonja ismét zokogni kezdett, a zsűri viszont továbbra sem értette, hogy miért. Egyszer csak kibújt a szög a zsákból.

"Amit tudni kell rólam, hogy anyukám, illetve az egész család egész életemben azzal küzdött, hogy kóstoljam meg az ételeket, legalább egy falatot egyek meg. Így amikor ma Jenő séf kezembe nyomta a savanyított gombát, egy pillanatra ledermedtem, nem akartam nemet mondani. Nagyon sok nehézség és hátraáltatás ért abban, hogy nem tudom megenni az ételeket. Saját magam legyőzése volt, hogy sikerült megennem egy falatot. Már ezért megérte ez a verseny."

- vallota be Gresa Szonja

A nap végén azonban még sem a fóbiás Szonjának kellett hazamennie, a zsűri döntése alapján, Gosztonyi-Czetli Katának hagyta el a konyhát, számára a középdöntő kapujában ért véget a verseny.

A középdöntőben 3-3 fős piros és kék kötényes csapat csap össze pontokért, hogy a következő hét végére kiderüljön kik azok, akik bejuthatnak A Konyhafőnök Döntőjébe! A tét és az izgalmak is fokozódnak, a versenyzők egyre közelebb érezhetik A Konyhafőnök címet és az ezzel járó 10 millió forintot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás