Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A magyarok szerint tényleg ez minden idők legjobb Harry Potter filmje? - Szavazó

A magyarok szerint tényleg ez minden idők legjobb Harry Potter filmje? - Szavazó

Zene, Film & Kultúra

A magyarok szerint tényleg ez minden idők legjobb Harry Potter filmje? - Szavazó

Zene, Film & Kultúra

CST 14:14

Tényleg ezt a filmet szeretjük a legjobban Rowling varázslóvilágából? Toplista, amelyen te döntöd el, hogy melyik lesz a nyerő.

Egyáltalán nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, hogy a Harry Potter könyv- és filmsorozat a világ egyik legsikeresebb szériája, popkulturális ikon és univerzális nyelv, amelyet bárhol szóba hozva azonnal közös nyelvre térhetünk bárkivel. Főszereplője Harry Potter, egy szerencsétlen sorsú varázsló, aki nagyon fiatal korában elveszti szüleit Voldemort leszámolása során, majd 11 éves korában megtudta, hogy varázsló szülőktől származik, és itt kezdődik a kaland Harry életében.

Máshol hogy szavaznak?

A sorozatot szinte mindenki imádja, de arról már megoszlanak a vélemények, hogy a filmek mennyire jók. Az interneten is számtalan toplista található, az IMDb-n például A bölcsek köve áll az első helyen, majd ezt követi Az azkabani fogoly, míg a Petőfi Live-on már az utolsó rész második része, azaz a Halál ereklyéi 2. áll az élen, ez után jön Az azkabani fogoly, majd A Tűz serlege. A Puliwood-on pedig Az azkabani fogoly vezet. 

Szavazás szabályai:

Nyomj felfelé mutató nyilakat a kedvencedre, és nyomj lefelé mutató nyilakat azokra, amelyeket kevésbé szeretsz.

1.  Harry Potter és az azkabani fogoly (2004)

Harry Potter megtudja, hogy Sirius Black megszökött az Azkabanból, és először úgy tudja, hogy rá vadászik. A varázslót később óriási meglepetés éri majd.

2.  Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (2011)

A finálé fináléja, a mindent eldöntő csata, a Roxfort-i ütközet, ahol a jók és a gonoszok végső össezcsapása is megtörténik. És a rész végére minden a helyére kerül.

3.  Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

Harry Potter belép a Roxfort kapuin, hogy megkezdje küzdelmét Voldemort nagyúr ellen, illetve végre kiszabadul a mágiaellenes Dursley-család fogságából.

4.  Harry Potter és a Titkok Kamrája (2002)

Feltűnik a vásznon Dobby manó, aki meglátogatja Pottert, és fiygelmezteti, hogy komoly veszélyek leselkednek rá. Ebben a részben van a sorozat egyik ikonikus jelenete is, amikor Harry és Ron egy repülő Forddal jut el végül az iskolába.

5.  Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

Ebben a részben egy varázslóiskolák közötti nagy vetélkedés közepette támad Voldemort, még Robert Pattinson is feltűnik a filmben.

6.  Harry Potter és a Félvér Herceg (2009)

Harry Potter hirtelen éltanuló lesz egy könyvnek köszönhetően, amely a Félvér Herceg tulajdona volt, és tele van kis trükkökkel. A részben kiderül, hoyg ki a Félvér Herceg, és hogy ki segített Harry-nek.

7.  Harry Potter és a Főnix Rendje (2007)

Megalakul Dumbledore Serege, ahol a Griffendél, a Hugrabug és a Hollóhát tanulói deffenziív varázslatokat tanulnak, hogy ha arra kerül a sor, meg tudhassák magukat védeni. A rész végén hirdetik ki hivatalosan is Voldemort visszatérését.

8.  Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész (2010)

A kétrészes finálé első része, egy utazgatós roadmovie, amelyben hőseink egy rendkívül sötét világban próbálnak meg boldogulni.

Még több listát szeretnél kitölteni, és megnézni, hogy szavaztak a magyarok?

Képek: Profimedia

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria