Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

UFO szállt le Budapesten, hogy megmentse Zalatnay Saroltát

UFO szállt le Budapesten, hogy megmentse Zalatnay Saroltát

Zene, Film & Kultúra

UFO szállt le Budapesten, hogy megmentse Zalatnay Saroltát

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 18:18

Júliusban debütál az Űrpiknik című magyar film, ami egy elmebeteg marhaságnak tűnik.

Az elmúlt évek legőrültebb, semmihez sem hasonlítható magyar vígjátéka a szeretet korszakokon, nemeken, univerzumokon átívelő erejéről mesél. Badits Ákos rendező elsőfilmes bemutatkozása, az Űrpiknik ötvözi a fekete humort a sci-fivel és a drámával.

A július 1-én országosan mozikba kerülő film számos fiatal tehetséges színészt vonultat fel, és ismét mozifilmben láthatjuk Árpa Attilát és a legendás énekesnőt, Zalatnay Saroltát is.

A különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt.

Az elsőfilmes Badits Ákos rendező, és a forgatókönyvet jegyző Benedek Ágota, a Rumbarumbamm című nagysikerű könyv szerzőjének filmje egy eszeveszett éjszaka történetét meséli el. Különc főszereplőik nem kevesebb dolgot vállalnak magukra, mint a bolygó megmentését, ráadásul kalandjaik során saját múltjukkal is szembe kell nézniük – már csak az a kérdés, hogy melyik probléma a súlyosabb. Bár maga a film is elég súlyosnak tűnik.

Az Űrpiknik a Proton Cinema gyártásában készült a Filmalap 81 millió forintos gyártási támogatásával. A kész alkotást július 1-től láthatjuk a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Borítókép: Mozinet