promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Mitchellék a gépek ellen: na ilyen egy tökéletes családi animációs film – kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még a felén sem vagyunk túl 2021-nek, máris megszületett az év legjobb animációs filmje, ugyanis A Mitchellék a gépek ellen lenyűgöző, őrülten kreatív, szórakoztató és vicces – szóval kihagyhatatlan.

A Rejtélyek városkája című mesesorozat írói, Michael Rianda és Jeff Rowe készítették A Mitchellék a gépek ellen című animációs Netflix-filmet, amiben egy mesterséges intelligencia próbálja robotok és egyéb masinák segítségével kiirtani az emberiséget, és csak a szerencsétlen, családi gondokkal küzdő Mitchellék azok, akik képesek megállítani a gonosz tervet – bár ehhez előbb össze kell szedniük magukat.

Manapság nem elég, ha egy alkotás mókás, látványos vagy izgalmas, mivel ezeken felül kell valami különlegesség is, ami beránt minket és igazán egyedi élményt ad. Nos, A Mitchellék a gépek ellen című filmben minden megvan, és még annál is több, ugyanis ennyire eredeti, humoros és ötletgazdag mesét rég láttunk.

Robotinvázió, mopsz-disznó-kenyér, vérszomjas Furby, gonosz mobiltelefon és még rengeteg elképesztő és érdekes dolog várja a nézőket ebben a mesterműben. A technikai megvalósítás és a látvány hibátlan, a történetvezetés élvezetes és folyamatosan leköti a figyelmünket, a karakterek pedig egytől egyig rögtön a szívünkhöz nőnek.


Kép: A Mitchellék a gépek ellen / Profimedia

Érezni, hogy az a csapat dolgozott ezen a filmen, akik a Pókember: Irány a Pókverzum!-ot is fantasztikussá tették, hiszen szinte minden képkocka rejt valami apróságot, ami miatt nagyon igényes lesz ez a mű. Az apró poénos bevágásoktól kezdve a pörgős kalandon át minden a helyén van, így gyakorlatilag hihetetlen, de egy hibátlan alkotásról beszélhetünk, ami kortól, nemtől függetlenül mindenkit szórakoztat, megnevettet és elkápráztat.

A Mitchellék a gépek ellen egy tökéletes családi film, ugyanis tele van lélekkel, határtalan a kreativitása és igazán figyelemre méltó – ráadásul a megtekintése közben nem elég, hogy nagyokat röhöghetünk, de olyan szinten elfeledteti velünk a hétköznapi nyűgöket, hogy egyenesen frissítő élményt nyújt.

Mindenkinek erősen ajánlott ez az animációs film, aki egy könnyed, minőségi kikapcsolódásra vágyik. Ritka, amikor egy alkotás ennyire betalál, ezért örülhetünk, mivel már most tuti, hogy A Mitchellék a gépek ellen igazi klasszikus lesz, amit még hosszú évekig újra és újra elő fogunk venni.

A Mitchellék a gépek ellen elérhető Netflixen, itt lehet megnézni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás