promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudtad, hogy ma van a nemzetközi Harry Potter-nap? – Íme 7 érdekesség a legendás szériáról!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán nincs olyan ember a világon, aki ne hallott volna már a Harry Potter könyvekről, vagy a belőlük készült filmekről. J. K. Rowling csodálatos munkájának tiszteletére, 2012-ben David Cameron korábbi brit miniszterelnök május 2-át nemzetközi Harry Potter-napnak nyilvánította – ennek örömére most mi is mutatunk 7 érdekességet, amelyekről talán még te sem tudtál. Felkészültél?

J. K. Rowling azt tervezte, hogy megöli Arthur Weasley-t

Az író eredetileg úgy tervezte, hogy a mindenki által kedvelt Weasley apuka a Főnix Rendjében meghal, ám a legutolsó pillanatban Rowling úgy döntött, hogy változtat ezen. Úgy gondolta, hogy annyira jó apukát formált Arthurból, hogy nagy megdöbbentést keltene, ha meghalna a karakter. 

A Ron Weasley-t alakító Rupert Grintnek nagyon szokatlan meghallgatása volt

Nagyon különleges meghallgatása volt Rupert Grintnek, amikor beválasztották a filmbe. A színész korábban azt nyilatkozta, hogy úgy kapta meg Ron szerepét, hogy egy videóban elrappelte, miért ő lenne a legideálisabb választás a karakterre. Úgy néz ki, jól sikerült a felétel. 

Alan Rickman olyan titkok tudatában volt, amiket a többi színésznek nem árultak el

Azt tudjuk, hogy a sorozatban nagyon fontos szerepet kapott Alan Rickman, aki Pitont alakította. Csakhogy állítólag J.K. Rowling olyan titkokat is elárult neki, amelyek csupán a könyv végén derülnek ki. Ahhoz azonban, hogy Rickman ilyen tökéletes alakítást nyújtson, jóval korábban tudni kellett a dolgokról. A színész természetesen nem árulta el a fontos információkat senkinek.

Összesen hét bagoly alakította Harry kedvenc madarát, Hedwiget

A Harry Potter-filmekben egy külön csapat foglalkozott az állatokkal. Korábban elárulták, hogy Hedwiget összesen hét bagoly formálta meg. Érdekesség, hogy az első filmben három bagoly kapott szerepet, mert az első kettő nem vált be a rendező szerint.

Hagrid kunyhója igazi hely volt

Tudjuk, hogy rengeteg hely csupán számítógépes technikával készült épület volt a Harry Potterben, ám Hagrid kunyhóját tényleg megépítették. A forgatás után azonban le kellett bontani, nehogy elárasszák a rajongók a helyszínt.

Dumbledore homoszexuális volt

Rowling 2007-ben fedte fel Dumbledore szexualitását, amikor egy rajongó megkérdezte, hogy a karakter valaha volt-e szerelmes. Rowling azt válaszolta, hogy: "Mindig úgy gondoltam, hogy Dumbledore meleg."

A Titkok Kamrája egyik jelenetéhez Daniel Radcliffe-nek le kellett borotválnia az egyik lábát

A színész elárulta, hogy abban a jelenetben, amikor Harry odaadja Dobby-nak a fél pár zokniját, le kellett borotválnia előtte a lábát. Ez azért vicces, mert állítólag a másik lábát megkímélték, így Radcliffe sokáig hosszú nadrágban mászkált.

Forrás: IBT
Képek: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás