Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hoppá! Murdoch nyomozó mellett bukkant fel a híres magyar színész

Hoppá! Murdoch nyomozó mellett bukkant fel a híres magyar színész

Zene, Film & Kultúra

Hoppá! Murdoch nyomozó mellett bukkant fel a híres magyar színész

Zene, Film & Kultúra

Promotions 16:56

Sose halunk meg – hirdette a vállfaárus Gyuszi bácsi mellett a Kanadába költözött Misi.

Emlékeztek még Szabados Misire? A Debrecenből indult színész neve 1993-ban vált ismertté, amikor Koltai Róbert (Gyuszi bácsi, a vállfaárus) oldalán eljátszotta az unokaöcs, Tordai Imi szerepét a Sose halunk meg című kultuszfilmben. A produkciót 250 ezren látták a moziban, Misi pedig sorra kapta az újabb szerepeket.

Fotó: mihalyszabados.wordpress.com

Elsősorban Koltai Róbert filmjeiben (Patika, Szamba, A miniszter félrelép, Ámbár tanár úr) láthattuk, a 2000-es években azonban kicsit eltűnt a magyar nézők szeme elől. Kereken 10 éve ugyanis kiköltözött Kanadába, mert a kettős állampolgárnak számító feleségével úgy ítélték meg, hogy az akkor 2 éves lányuk miatt ez a helyes döntés.

Torontóban telepedtek le, ahol Misit – aki jövőre lesz 50 éves – szintén megtalálta néhány érdekes színészi munka. A legklasszabb talán az volt, hogy 2016-ban szerepelhetett a Murdoch nyomozó rejtélyei című nagy sikerű sorozatban, amint azt a Brackenreid felügyelővel (Thomas Craig) és Murdoch nyomozóval (Yannick Bisson) készített közös fotó is bizonyítja.

Fotó: mihalyszabados.wordpress.com

A karrierje ettől még nem lódult meg, de ezután több filmet is forgatott New Yorkban, illetve magyarul, önálló esten eljátszhatta Molière vérbő komédiáját, A mizantrópot. Magyarországra ritkán jár vissza, viszont a színészkedés mellett megtanult rendezni és vágni is.

Borítókép: Profimedia