promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Letaszították a Harry Potter könyveket a trónról, az elkövetőt te is ismered - akár a moziból is
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Napvilágot látott egy érdekes lista.

Az Amazon a könyv napja alkalmából nyilvánosságra hozott egy listát, amelyen az 50 legnépszerűbb, náluk vásárolt könyvet sorolják fel. A lista értelmezéséhez annyit tudni kell, hogy az Amazon csupán 1994 óta létezik, így nem minden idők legolvasottabb regényei és egyéb alkotásai kerültek be a lajstromba, csupán az elmúl 27 év legjobban pörgő anyagai, ezek is az USÁ-ban történt eladások alapján.

Viszont nekünk, magyaroknak is érdekesek lehetnek ezek a könyvek, hiszen nagyrészt olyan művekről van szó, amelyeket nálunk is előszeretettel fogyaszt az olvasó nagyközönség. 

A toplista abszolút első helyezettje Suzanne Collins nagysikerű, utópisztikus-disztópikus műve, Az éhezők viadala, amely a mozikban is zajos közönségsikert aratott, számtalan nagy hibája ellenére. Második helyen már érkezik a világ egyik kedvenc varázslós könyve, a Harry Potter és a bölcsek köve. Harmadik helyen a A szürke ötven árnyalata, majd a 4-5. helyen Az éhezők viadala-sorozat további két része, A kiválasztott és a Futótűz.

A Harry Potter-sorozat további részei kcisit hátrébb vannak a listán, A titkok kamrája 11., a Halál ereklyéi 12., míg 20. és 21. helyen a Főnix Rendje és a Félvér Herceg. Az Azkabani fogoly a 43., a Tűz serlege pedig a 27. helyen fut.

Érdekesség továbbá, hogy George R.R. Martin nagyszerű alkotása, a Trónok harca a 45. helyen van, míg a listán van egy abszolút klasszikus, amely évről-évre egyre fenyegetőbben és valóságosabban hat, az 1984 című alkotás, George Orwell lehengerlő műve a 16 helyen van.

A teljes lista a Könyves Magazin oldalán érhető el.

(via Könyves Magazin)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás