promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Micsoda pimaszság: Elvis a Beatlest akarta háttérzenekaraként!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Király közös fellépést akart a gombafejűekkel, de csak az ő számait játszották volna.

A zseniális Elvis Presley és a szívtipró Tom Jones 1970-ben mindketten a pályájuk csúcsán voltak, amikor több alkalommal is felléptek Las Vegasban. A Király egyszer pimaszul azt találta ki, hogy miközben ők elöl énekelnek, addig a háttérben a Beatles pengessen nekik.

Hatalmas szenzáció lett volna, ha összejön, de John Lennonéknak persze eszük ágában sem volt másodhegedűsnek szegődni. Akkor már a gombafejűek is nagy sztároknak számítottak az Egyesült Államokban, ahová 1964-ben látogattak el először.

Ott ugyanaz a hisztéria fogadta őket, mint Európában. Amikor február elején leszállt a gépük, a New York-i John F. Kennedy repülőtéren 3000 elvakult rajongó várta őket. Két nappal később élő tévéadásban szerepeltek, amit az USA akkori lakosságának harmada, mintegy 73 millió ember követett figyelemmel.

Szóval, ezt a Beatlest akarta Elvis háttérzenekarnak, amely ráadásul éppen 1970-ben oszlott fel hivatalosan, vagyis a fellépésük egyfajta újraindulás is lehetett volna. A Király ráadásul úgy képzelte el a közös show-t, hogy az angol fiúk valóban csak a színpad hátuljában muzsikálgatnak, és egyetlen saját számot sem játszanak el. Tom Jones szerint Elvis mindezt persze nevetve mondta neki, tehát aligha képzelhette komolyan az ötletet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás