promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szereposztó dívány Bollywood sötét titkai közé tartozik
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Húzd fel a szoknyád, szerintem felszedtél pár kilót – jött az ócska trükkel egy rendező.

Az indiai filmgyártás Mumbaiban (korábbi nevén: Bombayben) lévő központja termelékenységben felveszi a versenyt Hollywooddal is, nem véletlenül ragasztották rá a beszédes Bollywood nevet. Ha valaki eddig úgy gondolta, hogy a sokórás, kellemes zenékkel és látványos táncokkal fűszerezett mozifilmek különb körülmények közt készülnek, mint amerikai társaik, akkor most súlyosan fog csalódni.

Egyre több indiai színésznő (sőt színész) meri bevallani, hogy bizony Bollywoodban is létezik a szereposztó dívány intézménye. Ami nem csoda, hiszen ott is öldöklő csata dúl a vászonra kerülésért. Évente 1800 filmet forgatnak, de kapcsolatok nélkül nem könnyű boldogulni. Előfordult, hogy valaki 5 év alatt 500 meghallhatáson jelent meg, ám egyetlen szereplési lehetőséget sem kapott – írta a Hindustan Times.

Malhaar Rathod még tinédzserként került a filmipar közelébe, és naiv kislányként előbb nem is értette, mit akar tőle a 65 éves producer.

„Azt kérte, hogy húzzam fel a felsőmet, én pedig megrémültem, azt sem tudtam, mit csináljak”

– mondta a nő, aki ekkor inkább az elsétálást választotta.

A díjnyertes Usha Jadhavnak is komoly inzultusokkal kellett szembenéznie a pályája során. Egyszer valaki azt javasolta neki, hogy valamit tennie kellene a karrierje felpörgetése érdekében.

„Le kellene feküdnöd egy producerrel vagy egy rendezővel, esetleg mindkettővel”

– érkezett a kéretlen tanács.

Fotó: Profimedia

Kangana Ranaut szerint a nőknek sokszor lényegében feleségként kell viselkedniük a forgatásokon, ami azt jelenti, hogy a producer, a rendező, a vezető színész kedvében kell járniuk. Surveen Chawla öt alkalommal is a szereposztó dívány közelébe került:

„Az egyik rendező arra volt kíváncsi, hogy néz ki a dekoltázsom. A másik a combomat akarta közelebbről is megnézni.”

Fotó: instagram.com/payalrohatgi

Payal Rohatgi az egyik rendezővel kapcsolatos kellemetlen élményét idézte fel:

„Sokszor konzultáltam vele a pályafutásom során. Az egyik nap eljött a házamba, és közölte, hogy felszedtem magamra pár kilót. Arra kért, hogy emeljem fel a szoknyámat, és mutassam meg a hasamat. Elküldtem.”

A molesztálás néha a férfiaknak is kijár. Ayushmann Khurrana pályakezdőként éppen munkát keresett, amikor a castingot vezető személy egyértelmű ajánlatot tett neki:

„Neked adom a főszerepet, ha megmutatod a szerszámodat.”

A színész nem merte egyértelműen elutasítani, ezért azt habogta neki, hogy ha meleg lenne, elgondolkodna az ajánlaton, de így nem tehet semmit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás