promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási bejelentést tett a Pixar, sokan örömmel fogadják majd a hírt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy évre rá, hogy a Pixar bemutatta az első LMBTQ+ karakterét, a stúdió máris bejelentette, hogy fiatal, transznemű tehetségeket keres, legújabb karakterüknek ugyanis autentikus hangot akarnak biztosítani egy készülő, új filmben.

A Pixar első, nyíltan leszbikus karaktere 2020-ban az Oscar-díjra jelölt Előre (Onward) című filmben tűnt fel. Igaz, csak egy picinyke szerep volt, mégis hatalmas lépés a stúdió részéről, ugyanis az animációs alkotások terén még mindig eléggé alacsony az LMBTQ képviselet. 

A leszbikus karakter csak egy jelenet erejéig tűnt fel egy küklopsz rendőrtiszt alakjában, aki mintegy „véletlenül” megemlíti, hogy barátnője van – és akinek a nyíltan leszbikus színésznő, Lena Waithe adta a hangját.

Ez volt az első jelenet, amelyről a Disney is hivatalosan is elismerte, hogy egy meleg szereplőt jelenítettek meg, habár sokan hivatkoznak A szépség és a szörnyeteg 2017-es filmváltozatára, amelyben a szépfiú gonosztevő, Gaston csatlósának, LeFou-nak egyértelműen voltak „meleg pillanatai.”

A hírt, hogy a Pixar transznemű színészeket castingol – mivel egy készülő animációs projektben egy transznemű lánynak keresnek hangot –, a San Francisco Trans March is megerősítette a Twitteren:

„Beszéltünk a casting igazgatóval, és ők küldték el nekünk ezt a szórólapot. Más szervezeteket is meg fognak keresni, de valószínűleg mi írunk róla elsőként” 

– áll a csoport közleményében.

Bár a castingról szóló értesítés nem tartalmaz részleteket a projekt hosszával és cselekményével kapcsolatban, az azért kiderül belőle, hogy a stúdió úttörő karaktere egy Jess nevű, egy 14 éves, transznemű lány lesz, aki 

„együtt érző, vicces és mindig fedez téged”. 

A közlemény szerint a Pixar egy olyan 12 és 17 év közötti színésznőt keres, aki 

„hitelesen képes ábrázolni egy 14 éves transznemű lányt.”

A hitelesség hangsúlyozása a közleményben egyértelműen arra utal, az animációs ipar változtatott a castingok korábbi eljárásmódján. A tavaly nyári Black Lives Matter mozgalom újból felhívta a figyelmet az ipar sokszínűségének hiányára mind az írók, mind a felvételek szintjén, a fekete karaktereknek például ugyanis korábban gyakran fehér színészek adták a hangjukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás