promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Night in Paradise: jár a megváltás egy gengszternek? – kritika
Borítókép:  Yeo-bin Jeon és Tae-goo Eom a Night in Paradise című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyenesen Dél-Koreából érkezett a Netflixre a Night in Paradise című thriller, ami egyszerre szívszorító és kegyetlen, de közben mégsem találja a saját hangját.

Megjelent a remek és kőkemény thrillereiről ismert Park Hoon-jung legújabb filmje, a Night in Paradise, ami egy éppen bujkáló gengszterről (Tae-goo Eom) szól, aki összebarátkozik egy haldokló, őrülten viselkedő lánnyal (Yeo-bin Jeon), miközben lassan a múltja is utoléri őt. Aki ismeri a dél-koreai író/rendező munkásságát, az tudja, hogy viszonylag lassan kapja meg a néző a jutalmat, de az mindig kielégítő – és ez most is így van.

A Night in Paradise tényleg elég lassú, mivel sok időt áldoz arra, hogy megismerjük a két főszereplőt, viszont van benne 3-4 olyan akciójelenet, ami után szinte le fog esni az állunk, ugyanis amennyire lágy és érzékeny a film drámai része, annyira véres, brutális és kegyetlenek a harc.

Éppen emiatt van egy furcsa kettősség is az alkotásban, mivel így olyan a végeredmény, mintha egyszerre két filmet néznénk: kapunk egy tökös gengszterfilmet tele árulással és gyomorforgató, szenvedős összecsapással, illetve jut nekünk egy picit semmitmondó romantikus film is, ami sosem ér révbe, és az előjátéknál megáll.


Kép: Tae-goo Eom a Night in Paradise című filmben / Profimedia

A megvalósítás profi és a színészi alakítások is, szóval érezni, hogy egy igényes, végtelenül hangulatos műről van szó, viszont kicsit sem egyedi, akármennyire is annak akarja mutatni magát. Az érzelmi köteléket ki tudja építeni velünk, az utolsó negyede pedig úgy, ahogy van kitépi a szívünket, majd megsózza a helyét, de ez sem elég ahhoz, hogy igazán maradandó legyen az élmény.

A Night in Paradise összességében egy nagyon jó dráma/thriller, amiben megható jeleneteket és meghökkentően durva akciót láthatunk, de sajnos elég lassan indul be, ami miatt sokaknak unalmas lehet, viszont a vége mindenkit kárpótol, ugyanis ott szabadul el az igazi őrület, ami megkoronázza az egészet.

Nem kapunk komoly mélységet, így magunknak kell eldöntenünk, hogy jár-e megváltás egy gengszternek, viszont az alapanyagot legalább nagyjából megkapjuk hozzá. Kár, hogy nem tudott igazán kiemelkedni Park Hoon-jung munkája, de még így is elég ütős, szóval mindenképp ajánlott azoknak, akik bírják türelemmel és gyomorral.

A Night in Paradise már elérhető Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás