promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: hány éves korában vesztette el a szüzességét Ady Endre? Meg fogsz döbbenni a válaszon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyar Költészet Napjának alkalmából irodalmunk leghíresebb alakjainak magánéleti titkaiba, életük legkevésbé ismert részleteibe ásunk bele. Aki ezt a kvízt hibátlanul megcsinálja, azt hivatalosan is kikiáltjuk az irodalomtörténet avatott doktorává!

A mai nap két okból is kiemelkedő: egyrészt ma ünnepeljük irodalmunk egyik legismertebb alakjának, József Attilának a 116. születésnapját, másrészt e jeles napot egyben a Magyar Költészet Napjaként is szamon tartjuk. 

A Magyar Költészet Napja a magyar irodalom egyik legnagyobb ünnepe, melyet 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplünk szerte a világban. 

Normális eseteben ilyenkor irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelegünk a magyar líra előtt, a nyilvános ünneplésre azonban sajnos a jelen körülmények között nincsen lehetőség.

Mi azonban így is adunk az ünneplésnek, méghozzá egy igen trükkös kvízzel, amely révén a magyar költészet leghíresebb alakjainak magánéleti titkaiba, életük legkevésbé ismert részleteibe ásunk bele.

Aki ezt a kvízt hibátlanul megcsinálja, azt hivatalosan is kikiáltjuk az irodalomtörténet avatott doktorává!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás