promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Stranger Things: 4 indok, amiért mindenképp nézned kell a Netflix sikersorozatát
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2016-ban indult Netflixen a Stranger Things, ami pillanatok alatt meghódította a világot. A misztikus, vicces, félelmetes és izgalmas sorozat lett a platform egyik legnagyobb sikere, de még mindig vannak, akik nem kezdték el nézni, hiába tartják rengetegen egyenesen zseniálisnak Millie Bobby Brown, David Harbour és Winona Ryder szériáját. Elvileg még idén jön a negyedik évad, így most összeszedtünk pár indokot, amivel rávehetjük ismerőseinket, hogy addig ők is csatlakozzanak az évek óta tomboló Stranger Things-lázhoz!

1. Csavaros, izgalmas történet

Az 1980-as években játszódó Stranger Things főszereplője a Millie Bobby Brown által alakított Tizi, aki egy különleges képességekkel és rejtélyes múlttal rendelkező fiatal lány. Neki próbál segíteni egy kölykökből álló baráti társaság, miközben a saját eltűnt haverjukat is keresik. Végül többek között a helyi rendőrfőnök, Jim Hopper (David Harbour) és az eltűnt fiú édesanyja, Joyce Byers (Winona Ryder) is belekeveredik a rettenetes kalandba, ami rengeteg titkot és még annál is több izgalmat rejt.

Van itt titkos dimenzió, rémisztő kísérletek, szörnyek, mókás karakterek, szerelem és szívszorító csavarok is, szóval a készítők mindent bevetnek, hogy a lehető legjobban szórakozzunk. A bizsergető misztikum végig jellemző a szériára, ami egyre nagyobb és bátrabb lesz az évadok során – ezért is érdemes ledarálni az első három, összesen csupán 25 epizódból álló szezont, mielőtt kijön a negyedik.

2. A Hellyel lefelé különleges világa és teremtményei

Ebben a szériában egy csendes kisváros életét keseríti meg a Hellyel lefelé nevű „dimenzió”, ami olyan, mint a mi világunk, csak minden hideg, sötét, mérgező, ráadásul vérszomjas lények lakják. Amikor kapu keletkezik a két hely között, akkor ismerjük meg a kegyetlen demogorgonokat, akik igazán különlegesen vannak megálmodva, ugyanis a kinézetük a 80-as évek szörnyfilmjeit idézi, de mégis van bennük valami speciális.

Persze jóval hatalmasabb, félelmetesebb és ádázabb ellenféllel is szembe kell nézniük hőseinknek a különböző évadokban, de mindre jellemző az, hogy igazán hátborzongató a megjelenésük, és jó nagy galibát okoznak. A Hellyel lefelé nyomasztó hangulata pedig hamar beköltözik a lelkünkbe, és jó ideig el sem ereszt minket – ami egyáltalán nem baj.

3. Zseniálisak színészek, a gyerekektől egészen a felnőttekig

A széria cselekményének legfőbb mozgató rugója Tizi, illetve újdonsült barátai: Mike, Dustin, Will és Lucas. Minden azon múlik, hogy ők hogyan teljesítenek, mennyire jön át a köztük lévő kötelék, és talán éppen ezért annyira szerethető ez az alkotás, mivel mindannyian remek alakítást nyújtanak, és mi is úgy érezzük, hogy a kis bandájuk tagjai vagyunk – ez adja az igazi kalandot.

Winona Ryder a folyton aggódó, kicsit fura anyukaként tényleg maradandót alkot, de a sorozat legjobb figurája mégis talán David Harbour Jim Hoppere, mivel ő egyszerre kemény és érzékeny, ráadásul mindig tudja, hogy mi a helyes döntés. Jó, hogy kidolgozott, határozott karakterekkel van tele a Stranger Things, mivel így sokkal könnyebb kötődni hozzájuk.

4. Stephen King és Steven Spielberg szerelemgyermeke

A Stranger Thingset sokan emlegetik Stephen King és Steven Spielberg szerelemgyermekeként, mivel a sorozat tökéletesen ötvözi a két legenda munkásságának meghatározó elemeit: a horror nagymesterének zseniális feszültségkeltő módszerei, és az. E.T. rendezőjének gyermeki kalandvágya köszön vissza ebből a sorozatból, miközben van egy saját, egyedi hangulata is, ami egyszerűen utánozhatatlan.

Ráadásul még a nosztalgiát is példaértékűen lovagolják meg a szériát megalkotó Duffer testvérek, mivel szinte folyamatosan igazi klasszikusokat idéznek meg a jeleneteikkel – és ezt az alábbi videó is igazolja:

A Stranger Things az utóbbi évek egyik legjobb sorozata, mert fantáziadús, érdekes, szórakoztató és különleges. Mindenkinek ajánlott, szóval darálásra fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás