promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ugratások filmje: mit tennél, ha valakit a szemed láttára tenne magáévá egy gorilla? – kritika
Borítókép:  Eric André és Lil Rel Howery az Ugratások filmje című filmben / via hollywoodreporter.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Ugratások filmje rendesen kiakasztja a baromság-mérőt, ugyanis a mindenkit átverő hősünket egyebek között megerőszakolja benne egy gorilla, miközben a mit sem sejtő szemtanúk az életéért aggódnak – és ez még semmi.

Eric André híres az eszement prankjeiről/átveréseiről, és most egy egész filmet szentelt ennek a „művészetnek”, amit csak annyira tart össze egy faék egyszerűségű történet, amennyire kell. Úgyis mindenki azért fogja megnézni ezt az alkotást, hogy lássa, hogyan reagál az utca embere a sok őrültségre, ilyen szempontból pedig nem fogunk csalódni.

Az Ugratások filmje (Bad Trip) főszereplője Chris (Eric André), egy szerencsétlen férfi, akinek sehova sem halad az élete és mindenhonnan kirúgják, illetve Bud (Lil Rel Howery), akit folyton terrorizál a börtönviselt nővére, Trina (Tiffany Haddish). Egy szép napon Chris találkozik a gimis szerelmével, aki azt mondja neki, hogy keresse majd meg New Yorkban, ha arra jár, ezért Buddal felkerekednek a nagy túrára, de előtte azért gyorsan ellopják Trish kocsiját, aki utánuk ered, hogy bosszúból megölje őket.

Nagyjából ennyi a cselekmény, a rendező, Kitao Sakurai pedig közben végig a Borat nyomát követi, csak jóval butábban. Muszáj leszögezni, hogy ez tényleg egy sértően ostoba mű, amiben a lehető legnagyobb hülyeségeket láthatjuk, de azokat annyira eltúlozva, hogy minden jóízlésünket eldobva végül hatalmasakat röhögünk ezen a förmedvényen. És ez egyszerre aggasztó és tiszteletre méltó, ha jobban belegondolunk.


Kép: Lil Rel Howery és Eric André az Ugratások filmje című filmben / via netflix.com

Ez a 84 perces film igazából meghökkentő jelenetek sorozata, és olyasmiket láthatunk benne, amiket valószínűleg sosem akartunk: van, hogy egy gorilla erőszakol meg valakit (kétszer, ráadásul a végén vadul ejakulálva), aztán akad, aki beszorul egy mobil vécébe majd nyakig fekáliás lesz, sőt, azt is láthatjuk, ahogy hőseink péniszei beszorulnak egy kínai ujjszorítóba, és idegen emberektől kérnek segítséget.

Pár rész annyira kellemetlen és veszélyes volt, hogy egy mit sem sejtő áldozat konkrétan kést rántott, szóval a készítők tényleg túlmentek minden határon. És ennek örülhetünk, ugyanis akármennyire is baromság az Ugratások filmje, sajnos be kell vallani, hogy iszonyatosan vicces, főleg az első 10-15 perc után – mivel addigra olyan szinten elpusztítja az agysejteket, hogy még a babáknak szánt Duck TV műsora is Christopher Nolan-féle mindf*ck lesz utána.

Ez az alkotás maga a megtestesült katasztrófaturizmus, amit mindenkinek látnia kell, hiszen annyira rettenetes, hogy már egyenesen zseniális. Gyerekes, undorító, felkavaró és félelmet nem ismerő, néha pedig pontosan ez kell, hogy teljes mértékben elfelejtsük a hétköznapok gondjait. Szóval irány a Netflix és az Ugratások filmje, ha tényleg agyatlan szórakozásra vágyunk, tele mókás, őszinte reakciókkal a legnagyobb őrültségekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás