promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horvát Lilit a legjobb rendezőnek választották Dublinban
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjéért Horvát Lili elnyerte a legjobb rendező díját az ír főváros rangos nemzetközi filmfesztiválján. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm továbbra is versenyben van a „függetlenek Oscar-díjaként” számon tartott Independent Spirit Award-ért, melynek nyertesét április végén jelentik be.

A járvány miatt idén online rendezték meg Írország nemzetközi filmfesztiválját, a 12 napig tartó rendezvény felvonultatta a nemzetközi és az ír filmtermés javát, a díjazottakat nemrég hozták nyilvánosságra.

A legjobb rendezés díját Horvát Lilinek ítélte a filmkritikusok zsűrije a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáért.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a filmfesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai.

Legutóbb az International Cinephile Society legjobb 2020-as művészi teljesítményeiért díjazottak listájára került fel a magyar mozifilm. A 120 filmes szakembert tömörítő szervezet a legjobb eredeti filmzene díjával Keresztes Gábort tüntette ki a Felkészülés…-ért.

Európa szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz a közeljövőben Horvát Lili filmje, hiszen a Nemzeti Filmintézet már 20 forgalmazási területre értékesítette a kiemelkedő magyar mozifilmet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás