promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lecserélték a legendás hollywoodi filmstúdió logójának oroszlánját, nagy a felháborodás
Borítókép:  Az MGM régi logója / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

64 év után búcsúzhatunk Leótól az oroszlántól, aki az MGM nevű hollywoodi stúdió logójában szerepelt, az emberek pedig teljesen kiakadtak azon, hogy mi vette át a helyét.

1924-ben alapították a Metro-Goldwyn-Mayer, vagyis az MGM nevű legendás hollywoodi filmstúdiót, aminek olyan örökérvényű alkotásokat köszönhetünk, mint például a Ben-Hur, a Rocky-filmek, a James Bond-széria, A bárányok hallgatnak, Tom és Jerry, Robotzsaru, 2001: Űrodüsszeia vagy az első Terminátor. Szinte ikonikussá vált az oroszlános logójuk, a közönséget pedig egészen 1957 óta köszönti minden egyes mű előtt Leo, akit most úgy néz ki, hogy nyugdíjba küldtek.

Az MGM 64 év után könyörtelenül lecserélte Leót, az oroszlánt, helyette pedig mostantól az ő digitálisan újraalkotott másolatát alkalmazzák a friss logónál, amit a héten mutattak be – bár eredetileg az volt a terv, hogy az új James Bond-film, a 007 Nincs idő meghalni előtt fog debütálni, de már nem vártak tovább, és inkább hamarabb felfedték.

Sokan felháborodtak, hogy egy fura, számítógéppel animált állat váltotta Leót, ami ráadásul utánozza az eredeti felvételen látható, jól ismert mozgást. Viszont vannak olyanok is, akik egyenesen gyönyörűnek tartják az új logót, ami hivatalosan először az áprilisban érkező Dog című Channing Tatum-komédiánál fog szerepelni.

Itt lehet megnézni az új logót:

Itt pedig az MGM logójának 97 éves evolúcióját figyelhetjük meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás