promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Begördült az X-Faktor győztes James Arthur legújabb dala: Medicine
Borítókép:  Ed Sheeran és James Arthur még a 2017-es BRIT Awards-on - NIKLAS HALLE'N / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez a szerzemény volt az első, amelyet James Arthur megírt az új album munkálatai során.

Az énekes igazán be akarja indítani a tavaszt a Medicine című dalával. Úgy érzi, ez a szerzemény egy felemelő óda a kapcsolatokhoz, a közösséghez, valamint a szerelmi nehézségek feletti gyógyító, helyreállító erőhöz.

„Az elmúlt év arra kényszerítette a párokat, hogy önmagukba nézzenek. Tükröt tartott mindannyiunk számára. Az én párom nagyon támogatott ebben az időszakban. Van néhány igazán sötét részlet ebben a szövegben: “When I’m suicidal, you don’t let me spiral…”

– mesélte a dalról az egykori X-Faktor győztes.

Az új felvétel megírása James európai turnéján kezdődött 2020 januárjában, amikor a régi démonai újra felszínre törtek.

„Madridban a színpadon volt egy brutális pánikrohamom. Az évek során sokszor szenvedtem szorongástól, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy úgy elkap, hogy le kell jönnöm, különben meghalok. Aztán másnap komoly influenza szerű tüneteim voltak, és kórházba kellett szállítani. Megállapították, hogy epehólyag-fertőzésem van, ezért el kellett távolítani”

– mondta az énekes.

Arthur egy hetet töltött egy svájci kórházban, közben a turnéját is le kellett mondania. Amikor visszatért Angliába, a londoni Nightingale Kórházba ment, és megkezdte a rehabilitációt. Heti 3-4 alkalommal vett részt terápián, elkezdett egy gyógyszeres kezelést, megkezdte a kognitív viselkedésterápia (CBT) gyakorlását, edzett, és a nyomás csökkentése érdekében lemondta az amerikai turnéját.

Márciusra James elég fitt volt, hogy megkezdje arénaturnéját az Egyesült Királyságban. Úgy látja, hogy ez volt élete legjobb turnéja, amit valaha csinált.

Azonban a koronavírus és a lezárás közbeszólt. Késő tavasszal, a korlátozások enyhülésével Arthur újra munkához látott. Az előrelátása, a stúdióépítéssel kapcsolatos befektetése azonnal megtérült.

„Hirtelen a zene nagyszerűen kezdett szólni. Az első naptól kezdve megvolt az a hangzás, amit akartam. Az anyag már korán egy valódi albumnak, minőségi munkának hangzott”

– tette hozzá a zenész.

Most lássuk és halljuk, hogy mit sikerült kihoznia a legújabb szerzeményéből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás