promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Télapu: eredetileg jóval durvábban halt volna meg a Mikulás, de a Disney közbeszólt
Borítókép:  Télapu szerepében Tim Allen / Walt Disney Pictures / Photo12 via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tim Allen elárulta, hogy a Télapu eredeti forgatókönyvében határozottan traumatikus lett volna a Mikulás halála, de szerencsére a Disney még idejében megálljt parancsolt a dolognak.

1994-ben mutatták be a szinte rögtön klasszikussá váló karácsonyi komédiát, a Télaput, amiben Tim Allen egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően átveszi a Mikulás szerepét. Az alkotás nagy sikert aratott, és végül trilógiává duzzadt, viszont nem sokon múlt, hogy egy felkavaró jelenet miatt családi szórakozás helyett életre szóló traumát éljenek át a fiatalabb nézők.

Tim Allen elárulta, hogy ugyan a filmben az szerepelt, hogy a régi Mikulás megijed, véletlenül leesik hősünk tetőjéről, és így hal meg, viszont az eredeti forgatókönyvben konkrétan egy fegyverrel megölik őt, mert betörőnek hiszik a kisfiával. Ha nincs a Disney gyors közbeavatkozása, akkor a Télapu főszereplője most egy hidegvérű gyilkos lenne.

A stúdió azt mondta, hogy nem kezdődhet úgy egy Disney-féle alkotás, hogy valaki lelövi a Mikulást, de Tim Allen azzal vágott vissza erre, hogy „Miért? Minden második filmben megölitek a szülőket”. Ebben van igazság, de az biztos, hogy nem vetett volna valami jó fényt a karakterére, ha rögtön a mű elején meggyilkolja a gyerekek kedvencét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás