promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: vajon okosabb vagy, mint egy profi kocsmakvízjátékos? 10 kérdés alapján könnyen kiderülhet
Borítókép:  Campaignlive.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

10 elsőre nagyon egyszerűnek tűnő kérdés, ami azért kicsit meg fog izzasztani. Minden ismerős lesz, csak éppen a pontos válaszon kell törni a buksinkat.

A kvíz szó, mint kifejezés, illetve maga a játék is a Brit-szigetekről ered. A legendák szerint a szó egy fogadás eredményeképpen indult el meghódítani a világot, méghozzá 1791-ben, amikor egy dublini színháztulajdonos, James Daly bevállalta, hogy egy szót elterjeszt 24 óra alatt úgy, hogy azután mindenki érteni fogja, miről beszélnek, ha ezt a kifejezést használja.

Daly felbérelt pár utcagyereket, hogy írják fel a városban üres falakra a szót, így megnyerte a foagadást, és ekkor terjedt el a kvíz szó teszt jelentése is, mivel sokan azt gondolták, hogy ez egyfajta teszt.

Később a szó mögé egy egész iparág épült fel, a britek pedig imádják ezt kocsmákban játszani, felhőtlen hagulat, italozgatás és versengés. Ez náluk a tökéletes kombináció. Az internet tele van olyan kérdéssorokkal, amelyek állandóan visszatérnek ezeken a kis közösségi összröffenéseken. 

Most ezekből válogattunk nektek 10-et, a profik ezekből csak keveset hibáznak el, vajon ti kimaxoljátok?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás