promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb előzménysorozatot kap a Trónok harca?
Borítókép:  Trónok harca / via fansided.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden jel arra utal, hogy a Trónok harca nem csupán egy, hanem legalább kettő előzménysorozatot kap, így tovább kalandozhatunk George R. R. Martin munkáinak fantasztikus világában.

2011-től 2019-ig futott a Golden Globe-díjas Trónok harca című sorozat, ami pillanatok alatt meghódította a világot a csavaros, kegyetlen történetével, az erőszakkal és a meztelenkedéssel. Akkora sikert aratott a George R. R. Martin könyvein alapuló alkotás, hogy az utolsó epizód után rögtön bejelentették, hogy nem kell örökre búcsúznunk Westerostól, hiszen több előzménysorozat is készülőben van.

A Sárkányok háza nagyjából 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, és Daenerys egyik felmenője, Viserys Targaryen lesz az egyik főszereplő, akit Paddy Considine alakít majd. Fenti cikkünkben látható, hogyan fognak kinézni benne a sárkányok, szóval már ezek alapján is különleges élményre számíthatunk, és ez még csak a kezdet.

Egyes források szerint az HBO azt tervezi, hogy a Trónok harca előtt 90-100 évvel játszódó Dunk és Egg történeteiből is filmsorozatot készít, amiben megismerhetjük Ser Duncan, a Magas, illetve a nemesi származását titkoló fegyverhordozó, Egg – vagyis igazából Aegon V Targaryen – izgalmas kalandjait a Hét Királyságban.

Mivel a Trónok harca sokak szerint akkor működött igazán, mikor két szereplő külön utakon járt – mint például Arya és a Sandor Clegane esetében –, így biztos, hogy a rajongóknak nagyon fog tetszeni, ha valaha is elkészül. Bár annak idején George R. R. Martin elvetette ennek a sorozatnak az ötletét, mivel nem tudta volna tartani a tempót, hiszen még csak pár történetet írt meg belőle.

Ezen kívül még állítólag azt is fontolóra vették, hogy Robert Baratheon hatalomra jutásának meséjét is megfilmesítik, így bőven van miből válogatnia a stúdiónak. Valószínűleg mindegyik projekt érdekelni fogja a közönséget még úgy is, hogy a Trónok harca utolsó szezonja rengeteg nézőnek hatalmas csalódást okozott – bár ezt könnyen elfeledtetheti egy igazán remek sorozat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás