promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még mindig debasz Stifler mamája? – Így néz ki most az Amerikai pite sztárja
Borítókép:  Eddie Kaye Thomas és Jennifer Coolidge az Amerikai pite című filmben / via metro.co.uk
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már 22 év telt el az Amerikai pite bemutatója óta, amiben a közönség egy életre megtanulta a debasz kifejezést Stifler dögös mamájának köszönhetően. De vajon hogy néz ki manapság a színésznő, akiért egy egész generáció volt megbolondulva?

Az 1999-es Amerikai pite a tinik egyik legalapabb filmje, és nem csupán azért, mert valaki szexuálisan közösül benne egy pitével, vagy mert más véletlenül spermás sört iszik, hanem azért is, mert olyan témákat vesz elő, ami mindig érdekelni fogja a fiatalokat: barátság; rájönni arra, hogy mit akarunk az élettől; illetve a szex – azon belül is a szüzesség elvesztése.

A filmben rengeteg szexi szereplő van, és többek között a fent látható Nadia (Shannon Elizabeth) volt az, aki talán leginkább beindította a srácok hormontermelését, de szerepelt más is, aki mély nyomot hagyott a közönségben, ugyanis a Jennifer Coolidge által alakított Stifler mamája mindenkit levett a lábáról. Ő volt az a nő, akire a debasz szót használták, ami csupán annyit tesz, hogy „de megb*sznám” – bár ezt a szlenget az eredeti alkotásban kifejezetten az idősebb hölgyekre, konkrétan édesanyákra értették, azóta pedig külön pornókategóriává nőtte ki magát (MILF).

Íme az ikonikus jelenet, ami után Finch legendává vált, hiszen megáévá tette Stifler mamáját:

A jelenleg 59 éves Jennifer Coolidge örökre a világ debasz anyukája marad, pedig csupán 37 esztendős volt, mikor annak idején azzá vált. A színésznő tökéletesen hozta az Amerikai pite összes „rendes” részében a figurát, de nem ez volt az egyetlen maradandó munkája. A komikus többek között olyan filmekben tűnt fel, mint a Doktor Szöszi, Távkapcs, Zoolander, Austin Powers, Diszkópatkányok vagy a Los Angeles-i tündérmese, de ez csak pár példa a sok közül.


Jennifer Coolidge a 2012-ben bemutatott Amerikai pite: A találkozó című filmben / Universal Pictures / Practical P / Collection ChristopheL via AFP

A hírességet rengetegszer, számtalan helyen láthattuk, és még Ariana Grande „Thank U, Next” című zenéjének klipjében is szerepelt. Gyakorlatilag 1993 óta megszakítások nélkül színészkedik, mellette pedig aktív állatvédő, és a jótékonykodás sem áll távol tőle. Nincsenek gyerekei, de állítólag habzsolja a fiatal férfiakat, egy jó ideig pedig a Diszkópatkányok sztárja, Chris Kattan volt a szerelme.

Hamarosan a Doktor Szöszi harmadik részében láthatjuk Jennifer Coolidge-et, de addig is itt van róla pár viszonylag friss kép, amiken szinte pontosan úgy néz ki, mint 22 évvel ezelőtt az Amerikai pitében:


Kép: Jennifer Coolidge 2020-ban / Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás