promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lassan mi is kiábrándulunk A kiábrándult királylányból – kritika
Borítókép:  A kiábrándult királylány / via deadline.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett A kiábrándult királylány 3. évadja a Netflixre, de hiába élvezetes, sajnos úgy tűnik, hogy a készítők egyre inkább kezdik elengedni magukat, és ezáltal a nézőket is.

Matt Groening nevéhez olyan legendás mesék fűződnek, mint A Simpson család vagy a Futurama, így elég sokan várták tőle A kiábrándult királylányt, ami egy piás, elég vad életet élő fiatal lányról szól egy különleges királyságban. Kalandjain vele tart egy idegesítő, Elfo nevű kis manó, illetve Luci is, aki egy igazi, apró démon. Sokaknak bejött az alkotás kicsit bevállalósabb humora és a fantasy elemek, de a legtöbbek számára sajnos nem ütött akkorát, mint kéne – ettől függetlenül már a harmadik évadnál tart a 2018-ban indult széria.

Hőseink A kiábrándult királylány idei szezonjában új helyekre jutnak, veszélyes helyzetekbe keverednek, sötét titkokat derítenek ki, és szinte felemészti őket a magány – mindezt rengeteg időhúzással és kifejezetten kellemetlen poénokkal tarkítva, de még mindig varázslatosan.

A sorozatra jellemző, hogy az évadok végén mindig történik valami elképesztő dolog, hogy aztán a következő szezon elején kiderüljön, hogy a meghökkentő csavar igazából szinte semmilyen hatást nem gyakorolt a szereplők életére, ez pedig elég frusztráló még azoknak a nézőknek is, akik kifejezetten szeretik a művet. Ezekkel az idegesítő megoldásokkal sajnos végül sikerült elérniük a készítőknek, hogy úgy érezzük, kicsit elfáradt A kiábrándult királylány.


Kép: A kiábrándult királylány / via tomsguide.com

Félreértés ne essék, még mindig remek szórakozást nyújt, a karaktereket is könnyű szeretni, illetve maga a világ is van annyira speciális, hogy jó legyen visszacsöppenni. Csupán az a gond, hogy kezd kicsit unalmas lenni a semmibe haladó történet, ami folyamatosan csapong, és úgy húzzák, mint a rétestésztát.

A királylány, Bean nem igazán tud mit kezdeni magával, így leszbikus kalandba keveredik, majd komolyabb szerepet vállal a királyság életében; Elfo csak szenved, és a legfurcsább helyeken keresi a szerelmet; Luci pedig szinte csak dísznek van, annyira nem foglalkoznak vele a készítők, pedig eddig ő volt a legfőbb humorforrás – így sajnos nem is annyira vicces az idei évad.

A kiábrándult királylánynak sikerült elérnie, hogy egy kicsit mi is kiábránduljunk belőle, bár még mindig a jobb animációs sorozatok táborát erősíti. Sajnos a harmadik szezon nem lett olyan jó, mint vártuk, de még mindig kellemes élmény, és a folytatásra is ugyanúgy kíváncsiak vagyunk.

Hiába okozott egy kis csalódást a fejlődés hiánya és a kevesebb poén, a Netflix kínálatában lévő A kiábrándult királylány így is mindenkinek ajánlott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás