promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő, de valójában ennyi idősek A Bridgerton család szereplői
Borítókép:  YouTube/Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bridgerton család a Netflix legújabb toplistás műsora, amely egy – a londoni felső tízezer közé tartozó – család történetét meséli el a 19. század elején. A sorozat a címadó família tagjaira, barátaikra és szeretőikre koncentrál, akiknek többsége tinédzserkorú, vagy húszas évei elején jár, az őket játszó színészek közül azonban néhányan lényegesen idősebbek, mint a karakterük.

Az egyik legmeglepőbb korkülönbség Eloise Bridgerton karakterének esetében áll fenn, aki a történet kezdetekor 17 éves, az őt játszó színésznő, Claudia Jessie azonban 31 éves. 

A Bridgerton család, Claudia Jessie, Eloise Bridgerton
Claudia Jessie Eloise Bridgerton szerepében. Forrás: Insider / Netflix

Eloise az első évad alatt végig azzal a fájó tudattal küzd, hogy nőként semmilyen más jövő nem vár rá, minthogy férjhez megy és gyermekeket szül. Az eredeti történet írója, Julia Quinn a regénysorozat ötödik kötetében (Sir Phillipnek, szeretettel) foglalkozik részletesebben Eloise sorsával felnőttként.

A Bridgerton család, Claudia Jessie, Eloise Bridgerton
Claudia Jessie. Forrás: Insider

Eloise legjobb barátnője, Penelope Featherington a történet szerint szintén 17 éves, az őt alakító színésznő azonban valójában 34 éves.

A bridierton család, Nicola Coughlan, Penelope Featherington
Forrás: Insider / Netflix

Penelope az első évad során végig a főszereplő család egyik férfi tagjáért, Colin Bridgertonért epekedik. Vágyai olyannyira hatalmába kerítik a lányt, hogy még arra is képes volt, hogy némi fondorlattal eltávolítsa a férfitól unokatestvérét, Marinát. A rajongók azonban még így is az egyik leginkább kedvelhető karakterként tekintenek Penelopéra.

A Bridgerton család, Nicola Coughlan
Nicola Coughlan. Forrás: Insider 

A Bridgerton család matriarchája, Violet Hastings, a sorozat szerint 47 éves, míg az őt alakító színésznő, Ruth Gemmell valójában 54 éves.

A Bridgerton család, Violet Hastings, Ruth Gemmell
Lady Violet. Forrás: Insider / Netflix

Lady Bridgerton fiatalon megözvegyülve vált a család fejévé – férje nagyjából 10 évvel a történet kezdete előtt halt meg.

Ruth Gemmell
Ruth Gemmell. Forrás: Insider

Charlotte királyné 1813-ban 69 éves, az őt játszó színésznő, Golda Rosheuvel, azonban valójában húsz évvel fiatalabb, mivel csupán 49 éves.

A Bridgerton család, Charlotte királyné, Golda Rosheuvel
Forrás: Insider / Netflix

A sorozat készítőinek az egyik legmerészebb döntése az volt, hogy Charlotte királynét – aki III. György király feleségeként valódi történelmi alakként szerepel a műsorban – egy feketebőrű színésznő alakítja. Néhány elejtett utalás szerint György és Charlotte voltak Anglia első vegyes bőrszínű uralkodópárja – legalábbis ebben az alternatív valóságban.

A Bridgerton család, Charlotte királyné, Golda Rosheuvel
Golda Rosheuvel. Forrás: Insider

A fenti esetekkel összehasonlítva elenyésző a korkülönbség a Hastings hercegét alakító, 28 éves Simon Basset alakja, és az őt megszemélyesítő színész, Regé-Jean Page között, aki 31 éves.

A Bridgerton család, Simon Basset, Regé-Jean Page
Hastings hercege, Simon Basset. Forrás: Insider / Netflix

Hastings hercege megfogadta, hogy soha nem házasodik meg, és utódokat sem fog nemzeni. Az ígérteket azonban nagyon könnyű megszegni...


Regé-Jean Page. Forrás: Insider.

Szintén nem szembetűnő a korkülönbség a sorozat másik főszereplőjét, a Daphne Bridgertont alakító színész és karaktere között. Phoebe Dynevor 25 éves, így mindössze pár évvel idősebb csak a szerepénél.

A Bridgerton család, Daphne Bridgerton, Phoebe Dynevor
Forrás: Insider / Netflix

Daphne Bridgerton 21 éves, mikor bevezetik a londoni társasági életbe.

A Bridgerton család, Daphne Bridgerton, Phoebe Dynevor
Phoebe Dynevor. Forrás: Insider

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás