Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Petőfi Zenei Díj – ő kapja idén az életműdíjat

Petőfi Zenei Díj – ő kapja idén az életműdíjat

Zene, Film & Kultúra

Petőfi Zenei Díj – ő kapja idén az életműdíjat

Zene, Film & Kultúra

Promotions 17:17

A korábbi nyári időpontokkal ellentétben még 2021 telén, pontosabban január 23-án kerül megrendezésre a Petőfi Zenei Díjátadó. 

A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai.

A díjat még 2016-ban alkották meg, azóta minden évben (kivéve 2020) a VOLT majd a STRAND Fesztivál adott otthont a gálának, a rendezvényre érkezők előtt. A szobrok átadását különböző zenei produkciók egészítették ki, idén azonban a fesztiválhangulat elmarad és végül január 23-án a Duna Televízió főműsoridőben tűzi műsorára a műsort. 

Kerestük a legjobb megoldást arra, hogy méltó körülmények között pótoljuk a 2020-as Petőfi Zenei Díjat, végül a VOLT Produkció szervezőcsapatával közösen döntöttünk úgy, hogy biztonságos körülmények között, stúdióban rendezzük meg a gálát azzal az elvárással, hogy a megszokott színvonalat és kínálatot vigyük képernyőre"

– mondta el Medvegy Anikó a Petőfi TV csatornaigazgatója, az MTI-nek. 

Az indulás óta a Petőfi Zenei Díj egyik fénypontja az Életmű-díjak átadása. 2016-ban Bereményi Géza, 2017-ben Demjén Ferenc, egy évvel később Tátrai Tibor, majd Nagy Feró vehette át az elismerést.

Idén Horváth Charlie kapja az életműért járó Petőfi szobrot.

Borítókép: NLC.hu