promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Wonder Woman 1984: rengeteg pénzt hozott, mégis hatalmas bukás?
Borítókép:  Wonder Woman szerepében Gal Gadot / via mafab.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A körülményekhez képest elég jó bevételt termelt a Gal Gadot főszereplésével készült Wonder Woman 1984, de sajnos még ez sem volt elég ahhoz, hogy ne okozzon hatalmas csalódást a közönségnek.

Tavaly december 25-én debütált online a sokak által várt Wonder Woman 1984, amit ismét Patty Jenkins rendezett, és természetesen Gal Gadot alakította benne a népszerű címszereplőt. Pár helyen – ahol éppenséggel üzemeltek a mozik – hamarabb is láthatták a rajongók a Csodanő folytatását, aminek köszönhetően az alkotás nagyon gyorsan megugrotta világszerte a 100 millió dolláros bevételi álomhatárt – de akkor mégis miért beszélünk bukásról?

A Wonder Woman 1984 bevétele az amerikai bemutató utáni második hétvégén 67 százalékot zuhant, ami nagyon rossz hír a stúdiónak, hiszen ez hatalmas esés, és állítólag 200 millió dollárba került a film, így a mozikból csak nagyon nehezen fogja összeszedni a gyártási költségeit – és bár a járvány miatt valószínűleg nem is számoltak észbontó összegekkel a készítők, de ez azért mégis elég aggasztó.

Ráadásul rengetegen voltak kíváncsiak az alkotásra, de sajnos úgy néz ki, hogy a legtöbben nagyot csalódtak benne, mivel IMDb-n jelenleg 5.5-ös értékelésen áll – és ezzel a legrosszabb pontszámot kapta a DCEU-filmek közül –, és a RottenTomatoes-on is csupán 61 százalékot adtak neki a kritikusok. Így elmondható, hogy nem igazán elégítette ki a rajongókat, és ez valószínűleg a rengeteg logikai bakinak, kevés akciójelenetnek és a giccses, gyermeteg történetnek köszönhető.

A rendező, Patty Jenkins teljes mértékben kiáll a munkája mellett, de most minden jel arra utal, hogy nem sikerült megtalálnia az összhangot a nézőkkel, ami alap esetben elég aggasztó lenne – főleg a bevételi adatokat nézve –, de a stúdió mégis megszavazta neki a bizalmat, hiszen máris berendelték a Wonder Woman folytatását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás