promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Bridgerton család „jónője” tényleg megerőszakolja a férjét a sorozatban?
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elszabadultak az indulatok a Twitteren a sorozat egyik szexjelenete miatt. A nézők szerint a Netflix új műsora nagyot vétett az egyik epizód erotikus jelenetével.

Nemrég érkezett meg a Netflixre A Bridgerton család című sorozat, amelyet leginkább úgy lehetne jellemezni, mint egy az 1800-as évek Angliájára nagyon hasonlító, mégis voltaképpen egy alternatív univerzumban játszódó, modernizált Jane Austen regény feldolgozás. 

Alighogy kikerült az első évad a Netflixre, máris komoly viták alakultak ki a szereplőválogatás kapcsán, a karaktereket ugyanis – különösebb dramaturgiai magyarázat nélkül – fekete színészek játszák. Magát a királynőt is egy fekete színésznő alakítja, csakúgy, mint a sorozat újdonsült „Mr. Darcy-ját”, a Hastings hercegét alakító Simon Bassettet (Regé-Jean Page).


Golda Rosheuvel Charlotte királynő szerepében. Forrás: Netflix

Az ügy kapcsán természetesen egyből előkerült a történelemhamisítás kérdése, valamint a feketék viszontagságos múltjának és győzelmeinek semmissé tétele a karakterábrázolás által. Bármily érdekes is a téma, mi most mégsem ezzel szeretnénk foglalkozni, hanem egy másik érdekes kérdéssel, pontosabban egy szexjelenettel, amely a herceg és felesége, a gyönyörű ám tapasztalatlan Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) között zajlott.

Aki esetleg még nem látta a sorozatot, annak annyit kell tudnia a dologról, hogy a fiatal főszereplő lány úgy ment bele egy házasságba, hogy bár nagyon szeretett volna gyerekeket szülni, voltaképpen nem volt tisztában a gyermeknemzés pontos mikéntjével. 

Gyerekkori traumái miatt a férje nem szeretett volna utódot, ennek érdekében tehát úgy elégítette ki feleségét és önmagát, hogy abból semmiképpen se foganhasson meg egy gyermek. (If you know what I mean...) Frigyüket megelőzően csupán annyit mondott feleségének, hogy „nem lehet gyereke”, Daphne pedig – mivel nem tudta, valójában hogyan jön létre egy kisbaba – elfogadta a tényt, hogy a herceg biológiailag képtelen a gyermeknemzésre. 


Phoebe Dynevor​​​ Daphne szerepében​​​​. Forrás: Netflix

Csakhogy a cselédek szeretnek pletykálni, így hamarosan a lány rájött, hogy a férje becsapta őt. Na és innentől indulnak a bonyodalmak. 

Daphne előre kitervelt szándékkal szeretkezést kezdeményez a férjével, amikor azonban a férfi meg szeretné szakítani az aktust, a lány lovaglópózban fölé kerekedik, és pozícióját nem hajlandó feladni egészen addig, amíg megtörténik, aminek meg kell történnie. 

A jelenet számos sorozatnézőnél kiverte a biztosítékot, ugyanis sokan nemi erőszakként értékelik a lány tettét, pontosabban azt, hogy a férfi kívánsága ellenére se volt hajlandó megszakítani a szexuális együttlétet az ejakuláció előtt. 

A Twitteren természetesen, ahogy az várható volt, valóságos komment cunami indult meg a jelenet kapcsán. 

Sokan azzal érvelnek, hogy a történetnek ez a pontja gyakorlatilag az egész további cselekményt meghatározza, ennélfogva hibás döntés volt a sorozat készítői részéről, hogy az erőszakot középpontba helyezték.


Lady Featherington bemutatja lányait a királynénak. Forrás: Netflix

A sorozat készítője, Chris Van Dusen azt mondta, hogy tisztában volt a jelenet körüli vitával, hiszen már a regényváltozat kapcsán is sokan elégedetlenkedtek.

„Sokat gondolkodtunk a könyvben leírt jelenetről, hogy miként és hogyan lehetne megközelíteni, és hogyan kezeljük”

– mondta az Entertainment Weekly-nek.

Van Dusen a jelenetre Daphne karakterfejlődésének sarkalatos pontjaként tekintett, ezért végül úgy döntött, hogy megtartja, hiszen ez is a lány „útjának” része. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás