promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reszkessetek, betörők!: 5+1 érdekesség az idén 30 éves filmről
Borítókép:  Macaulay Culkin a Reszkessetek, betörők! című filmben / via disneyplus.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nincs karácsony Kevin nélkül, de az is szinte biztos, hogy 30 év után is akad olyan dolog, amit még nem tudtál a Reszkessetek, betörők!-ről.

Chris Columbus (Harry Potter és a bölcsek köve) 1990-ben mutatta be a Reszkessetek, betörők! című komédiát, amiben megismerhettük a fiatal Kevin McCallistert (Macaulay Culkin), miközben különböző furfangos csapdákkal próbálta teljesen egyedül megvédeni két gonosz betörőtől a családi házat – miután a szülei véletlenül otthon hagyták őt a nagy utazás előtt.

Az alkotás világszerte közel 500 millió dollárt hozott, ami még most is elképesztően nagy sikernek számít, ráadásul igazi karácsonyi klasszikus lett, ami nélkül Magyarországon már elképzelhetetlenek lennének az ünnepek. Rengetegszer láttuk már a Reszkessetek, betörők!-et, de vajon tartogat még meglepetéseket számunkra?

Összegyűjtöttünk 5+1 érdekességet, amik biztos, hogy új megvilágításba helyezik sokak kedvenc filmjét!

  1. A Reszkessetek, betörők! többszörös rekorder, ugyanis ez volt 1990 legsikeresebb filmje Amerikában, ráadásul a mai napig minden idők legtöbb bevételét elérő vígjátéka a tengerentúlon – és ebbe nincs beleszámolva az infláció.
  2. Joe Pesci helyett alapból Robert De Nironak szánták az egyik betörő szerepét, de ő nem vállalta – valószínűleg az alkotás hozzá nem illő komolytalansága, és az elfoglaltság miatt, ugyanis abban az évben három filmje is megjelent.
  3. Ha már Joe Pescinél tartunk, elég érdekesen viselkedett a forgatáson, ugyanis direkt nem beszélt Macaulay Culkinnal, hogy a gyerek tényleg féljen tőle, ráadásul folyamatosan káromkodott, mivel egyáltalán nem volt hozzászokva az ilyen családbarát művekhez.
  4. Emlékeztek még a jelenetre, mikor a Daniel Stern által alakított másik betörő arcán mászkál a hatalmas madárpók? A színész annyira rettegett tőle, hogy csak egyszer engedte felvenni azt a részt, és akármennyire is akart üvölteni, csupán tátognia szabadott, nehogy megijessze a fenevadat – utólag vágták alá a gyötrelmes sikolyát.
  5. Valójában nem is létezik az a Szennyes lelkű angyalok című gengszterfilm, amivel Kevin a pizzafutárt riogatja, így a legendás mondat, a „Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!” is csupán a készítők kreálmánya.

+1: A legszemfülesebb nézők sem jöttek rá sokáig, de valójában már az otthoni káosz közepette megpecsételődik Kevin sorsa, ugyanis az apukája véletlenül kidobja a jegyét a kukába, szóval sosem tudott volna repülőre szállni. Erről az alábbi cikkünkben írtunk részletesebben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás