promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt a Star Wars-filmek legendás karaktere
Borítókép:  Lucasfilm Ltd. & TM.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koca Star Wars fanok csak legyintenek Boba Fettre, de masszív rajongók között ő az egyik legnépszerűbb karakter.

Boba Fett csak egy mellékszereplő George Lucas Star Wars-univerzumában, de azok közül az egyik legfontosabbá nőtte ki magát, és igazi kultuszfigura lett.

Élő szereplőként A Birodalom visszavágban jelent meg először, akit Jeremy Bulloch alakított. A színész el is mondta, hogy szerinte Fett szokatlan népszerűsége a jelmezben keresendő, mert hát alig jelenik meg A Jedi visszatérben is.

A brit színész a kicsi szerep ellenére nagyon lelkiismeretesen készült rá, és sokat merített a régi western filmekből – főleg Clint Eastwood volt rá hatással.

Jeremy Bulloch 75 éves korában halt meg, amit ahivatalos oldalán jelentettek be.

A brit színész már 17 éves korában színpadon állt, aztán jöttek a tévés szerepek, mint a Robin of Sherwood és a Doctor Who. Boba Fettig úgy jutott el, hogy a féltestvére, Robert Watts A birodalom visszavág egyik producere volt. Akkor még nem sejtették, hogy olyan híres karaktert fog alakítani, akinek Lucas még előzménysztorit is szán. A karakter ugyebár a hírhedt fejvadász, Jango Fett klónja és fogadott gyermeke volt.

Sokan nem tudják, de Bulloch feltűnt egy másik szerepben is A birodalom visszavágban, mivel ő alakította Sheckil hadnagyot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás