promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alice Határországban: a japánok elkészítették minden idők egyik legbetegebb sorozatát – kritika
Borítókép:  Alice Határországban / via zazoom.it
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Alice Határországban című szériában szinte mindenki egyik pillanatról a másikra eltűnik Tokióból, a maréknyi ott ragadt embernek pedig élet-halál harcot kell vívnia egy furcsa, rejtélyes, könyörtelen játék keretein belül.

A Netflix úgy gondolta, hogy egy nyolc epizódból álló sorozatot készít Haro Aso népszerű manga-szériája alapján és ez egyáltalán nem meglepő, hiszen valóban egy nem hétköznapi történetről van szó, aminek már az ötlete is olyan, amire jó eséllyel mindenki felfigyel.

Az Alice Határországban főszereplője Arisu, egy életét elvesztegető srác, aki egész nap csak játszik, és mindössze a két barátja jelenti számára a boldogságot. Egy nap éppen együtt hülyülnek, mikor hirtelen áramszünet lesz és egy pillanattal később mindenki eltűnik Tokióból. Később rájönnek, hogy nincsenek egyedül ebben a furcsa világban, ráadásul a túlélés érdekében részt kell venniük egy beteg, könyörtelen játékban is.

Valószínűleg már ennyi információ is elég ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődést, és külön öröm lehet a potenciális nézőknek, hogy ennél jóval többet rejt magában ez az alkotás. Néhol brutális, elgondolkodtató, elképesztően izgalmas és érdekes lett a végeredmény, szóval így év végére elég nagyot ütött az Alice Határországban.


Kép: Alice Határországban / via theenvoyweb.com

Kezdjük ott, hogy maga a világ villámgyorsan beszippant minket, hiszen a szereplőkkel együtt fedezhetünk fel mindent és közösen gondolkodhatunk a megmérettetések megoldásain is, ez pedig egy iszonyatosan jó kaland. És mivel szinte mindig van valamilyen csavar, így folyton lekötik a figyelmünket, bár a végére azért kezd egy-két jelenet egy picit kiszámíthatóvá válni.

A barátság, bátorság, önfeláldozás, túlélés és emberség meséje az Alice Határországban, ami nem fél megmutatni a dolgok mocskos és tiszta oldalát sem. Ha kell, végignézhetjük, ahogy valakit fejbe lőnek egy lézerrel, de arra is akad példa, mikor teljesen háttérbe szorul az egyén, és a közösség erejét használják fel a problémák leküzdéséhez.

Rengeteg kérdést vet fel ez a misztikus hely, és az alkotók profi munkát végeztek azzal, hogy minden egyes válasszal egy kicsit megnyugtatnak, miközben fel is tüzelnek minket. Ez is alátámasztja azt, hogy tényleg egy speciális műről van szó, ami szinte biztos, hogy mély nyomot fog hagyni mindenkiben.


Kép: Alice Határországban / via nerdgeist.com

Néha kicsit lassú a cselekmény és sok a drámázás, de ez megbocsátható, hiszen folyamatos pörgés mellett hamar kiégne ez a sorozat, de így végig megragadó marad. Tudunk törődni a karakterekkel, átérezzük a fájdalmukat, ezért mi is ugyanúgy aggodalmaskodva fogjuk a fejünket, ha éppenséggel a játékvezető úgy dönt, hogy egy igazán szemét feladatot oszt ki hőseinknek.

Az Alice Határországban meglepően jó. Sőt, talán az év egyik legkellemesebb meglepetése, ami tele van feszültséggel, okos megoldásokkal, szívszorító jelenetekkel és pontosan annyi titokzatossággal, hogy fantasztikus élményt nyújtson, ami bőven kiemelkedik az idei kínálatból.

Természetesen már most várjuk a folytatást, hiszen rengeteg potenciál van ebben az alkotásban, aminek mindenképp érdemes adni egy esélyt, feltéve, hogy nem riasztanak el minket a benne szereplő beteg dolgok. De aki bírja az izgalmakat és a gondolatébresztő szériákat, az könnyen lehet, hogy megtalálta a legújabb kedvencét.

Az Alice Határországban már elérhető Netflixen, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás