promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási bejelentések jöttek a készülő Star Wars filmekről és sorozatokról
Borítókép:  WallpaperAccess
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney fénysebességre kapcsolt, és nagy bejelentéseket tett a Star Wars jövőjéről, amiben szó esik Ahsoka Tanóról, Darth Vaderről, a következő mozifilmről, és még sok-sok minden másról.

Hatalmas meglepetésekre ébredhettünk pénteken, ugyanis csütörtök éjszaka sor került a Disney Investor Day nevű eseményre, amely során rengeteg bejelentés érkezett a stúdiótól. Ezek érintik a jövőbeni Disney-, és Pixar-projekteket, a készülő Marvel-sorozatokat, és a Star Wars jövőjét. Ebben a cikkben utóbbival fogunk foglalkozni, és igyekszünk minden információt összegyűjteni, ami az elmúlt néhány órában napvilágra került.

A Nagyúr visszatér

Az egyik bejelentés az Obi-Wan Kenobi minisorozatot érinti, amiben újra Ewan McGregor fogja alakítani a bölcs Jedi mestert. Eddig is lehetett pletykákat hallani róla, hogy az előzménytrilógiában Anakin Skywalkert és Darth Vadert alakító Hayden Christensen is megjelenik majd ebben a szériában, de hivatalosan ezt nem erősítették meg. Egészen mostanáig. Most már biztosra vehetjük, hogy a színész is szerepelni fog a sorozatban, és bár a tájékoztatás szerint a Sith Nagyúrként fog megjelenni, nem kizárt, hogy néhány flashback-jelenetet is kapunk azokból az időkből, mikor még Obi-Wan és Anakin egymás oldalán, barátokként harcoltak. Az Obi-Wan sorozat 10 évvel A Sithek bosszúja után fog játszódni.

Ahsoka

Nemrég mutatkozott be az eddig csak az animációs sorozatokban látott Ahsoka Tano a The Mandalorian-ban. Anakin Skywalker egykori tanítványa kiemelt szerepet kapott mind a Klónok háborújában, mind a Lázadókban, és a rajongók alig várták, hogy a karaktert élőszereplős változatban is láthassák. Nem is okozott csalódást, a The Mandalorian 2. évadának 5. epizódja kétségkívül a szezon egyik legjobb epizódja volt. Ebben kiderült, hogy Ahsoka a Birodalom rettegett főadmirálisát, Thrawn-t keresi, de mind ez idáig nem lehetett tudni, hogy a karakter már a The Mandalorian-ban fog-e feltűnni, vagy egy önálló Ahsoka-sorozatban. A Disney megerősítette, hogy Rosario Dawsonnal készül a különálló széria, ami a The Mandaloriannal egyidőben fog játszódni, így valószínűleg ott láthatjuk majd Thrawn-t. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Ahsoka ne jelenjen meg újra a jelenleg is futó Star Wars-szériában.

Andor

Ne tessék összetéveszteni az Endor nevű bolygóval! Cassian Andor századost a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történetben ismerhettük meg, de már régen bejelentették, hogy kap egy önálló sorozatot a Disney+-on. Sok új információt most sem kaptunk, de közzétettek egy rövid beharangozó videót, amiben a készítők beszélnek a sorozatról, és kicsit bepillanthatunk a kulisszák mögé.

A „Rossz Osztag” visszatér

A Clone Wars 7. évadában mutatkozott be a Bad Batch, vagyis a „Rossz Osztag”, ami tulajdonképpen selejtes klónokból állt, de ahogy az epizódban láthattuk, jóval erősebbek, okosabbak, és hatékonyabbak voltak hibátlan bajtársaiknál. A nézők közül sokan sajnálták, hogy az ütős csapat csak rövid időre kapott szerepet az évadban, de nemrég bejelentették, hogy ők is egy önálló sorozatot kapnak, ami a klónháborúk után, a Birodalom megalakulásának idején fog játszódni. Ehhez máris kaptunk egy látványos előzetest, amiben még az Uralkodó is feltűnik.

A következő mozifilm

Továbbra sincs hír Taika Waititi Star Wars-filmjéről, vagy Rian Johnson trilógiájáról, de kiderült, melyik filmmel tér vissza a nagyvászonra a messzi-messzi galaxis. A Rogue Squadron, vagyis a Zsivány Csoport című alkotás egy csapat pilótáról fog szólni, és valószínűleg nagyon szorosan fog kapcsolódni az azonos címet viselő játékhoz. Hogy ez időrendben hol fog játszódni, azt egyelőre nem tudni, de nagy meglepetés, hogy ki rendezheti. Patty Jenkins már bizonyította a Wonder Womannel, hogy kiválóan ért a nagyszabású projektet dirigálásához – bár a második részt még nem láthattuk, az első reakciók szerint egy mestermű lett –, de lássuk be, a Star Wars egy sokkal nagyobb falat. Ez lesz a soron következő mozifilm, amit 2023 karácsonyán láthatunk majd.

Még több sorozat

A fenti projekteken kívül több másik Star Wars-sorozat is készülőben van. Érkezni fog például egy Lando Calrissian-széria, egy, a The Mandalorian idejében játszódó Rangers of the New Republic címet viselő sorozat, egy Víziók című projekt, egy Droid-történet, egy Willow, és egy Acolyte című misztikus-thriller széria, ami a Régi Köztársaság előtti időkbe fog visszavinni minket. Ebben a Sithek és a Sötét Oldal lesznek fókuszban, de minden bizonnyal sok Jedi is szerepet kap majd benne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás