promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közös dalt készítenek a brit könnyűzene legendái
Borítókép:  Logicalincrements
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az élőzene megmentéséért készít közös dalt a brit könnyűzene két ikonikus alakja, Eric Clapton és Van Morrison. A Stand and Deliver című blues sláger hamarosan hallható lesz. 

Az új zene Van Morrison stúdiójában született, amit várhatóan Eric Clapton ad majd elő. Az előadók a közös munka végeredményéből befolyt összeget jótékony célokra ajánlották fel.  

A bevételek a karantén következményeinek enyhítését célzó pénzügyi támogatási alapba kerülnek, amely a nehéz helyzetbe került zenészeket segíti.

Clapton nemrég egy interjúban a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, a koncertek elmaradását mélyen elkeserítőnek tartotta. 

„Sokan támogatjuk Vant és erőfeszítéseit, hogy sikerüljön megmenteni az élő zenét. Ki kell állnunk ezért az ügyért, mert kiutat kell találnunk ebből a nehéz helyzetből. Nincs más út előttünk, máskülönben az élő zene soha nem lesz képes felépülni”

– hangsúlyozta Clapton.

Hazánkban is több hasonló kezdeményezés nyújt segítséget a magyar zenészek számára. A magyar jogvédő iroda (Artisjus) pályázatot írt ki korábban a dalszerzők támogatására, de vannak olyan cégek is, ahol a saját, erre az időszakra létrehozott termékeik utáni bevételeiket ajánlják fel segítségként. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás