promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, valójában miért fejezik be a Barátok köztöt
Borítókép:  Media1
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kolosi Péter, RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója megerősítette, hogy valóban befejeződik a Barátok közt, emellett azt is elmondta, miért kellett meghozni ezt a döntést.

Alig néhány órája robbant a hír, hogy 22 év után véget ér a Barátok közt. Bár a hírek eddig csak bennfentes, név nélküli informátoroktól származtak, a SorozatWiki hamar elérte az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettesét és programigazgatóját, Kolosi Pétert, aki őszintén beszélt a sorozat befejezéséről.

„Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült”

Kolosi szerint a sorozat nézettségének romlása Kalamár Tamás, a Barátok közt alapító producerének távozásával magyarázható, aki 5 évvel ezelőtt szállt ki a projektből.

„Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani. Akkoriban az Ufa Magyarország vezetőit és minket is sokan figyelmeztettek, hogy ebből baj lesz és mi is kezdtük látni ennek a jeleit, de nem tudtunk mit tenni. Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, akkor el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk. Később, amikor az Ufa Magyarországnak új német vezetése lett, ők rögtön megértették, hogy mi a problémánk. Nagyon hamar változtattak is a produkció vezetésén, de sajnos úgy tűnik, hogy már késő volt”

Ondruss Ilona, a sorozat jelenlegi producere érkezésével mind a gyártó, mind az RTL Magyarország még hitt benne, hogy a nézők újra visszatalálnak egyszer a Barátok közthöz, de ez sajnos nem történt meg. Kolosi elmondása szerint már idén nyáron világossá vált mindenki számára, hogy nem tudják tovább folytatni a sorozatot, csak az volt a kérdés, hogy hogyan zárják le.

A vezérigazgató-helyettes szerint a Barátok köztöt még hónapokig fogják forgatni, és az utolsó epizód valamikor jövő nyáron kerül adásba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás