promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Boss Level: Idétlen időkig szteroidon, avagy az év akciófilmje – kritika
Borítókép:  Frank Grillo a Boss Level – Játszd újra című filmben / via imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Boss Level hőse, Frank Grillo újra és újra átéli azt a napot, amikor kegyetlenül megölik őt, egészen addig, amíg rá nem jön, hogyan győzheti le a gonosz Mel Gibsont – de az odáig vezető út a nézők legnagyobb örömére tele van mészárlással, poénokkal és fejlődéssel, szóval felkészülhetünk egy elképesztő élményre.

Biztosan sokan emlékeznek még a Bill Murray főszereplésével készült Idétlen időkig című klasszikusra, aminek a főszereplője egy rejtélyes időhurok miatt folyton ugyanazt a napot éli, ez pedig szinte az őrületbe kergeti őt. A Boss Level – Játszd újra című lendületes akciófilm is ezt a sémát követi, csak itt egy kigyúrt exkatona történetét ismerhetjük meg, akit több bérgyilkos is meg akar ölni, miközben meg kell mentenie a feleségét, a fiát és természetesen a világot is a szakállas, aljas Mel Gibson ördögi tervétől.

Joe Carnahan (Fehér pokol, Füstölgő ászok, A szupercsapat) ismét bebizonyítja, hogy nagyon ért a látványos, kreatív akcióhoz, a humorhoz és a szerethető karakterekhez, miközben szinte végig kézzel fogható a tesztoszteron a legújabb – és egyben az eddigi legjobb – filmjében.

A még nem túlzottan ismert, de annál megnyerőbb Frank Grillo főszereplésével készült alkotásban feltűnik még Mel Gibson, Naomi Watts, Ken Jeong, Annabelle Wallis és többek között Michelle Yeoh is, szóval elég impozáns gárdát rántottak össze a készítők, de ez nem is annyira meglepő, hiszen valószínűleg a remek forgatókönyv is elég volt ahhoz, hogy meggyőzzék őket.


Kép: Naomi Watts a Boss Level – Játszd újra című filmben / via imdb.com

Ha már egy akciófilmről van szó, akkor nagyon fontos, hogy ne csupán tucatmegoldásokat kapjunk, hanem valamivel kitűnjön a mű, és ezt szerencsére sikerült elérniük, ugyanis mivel rengetegszer meghal a főhős, így egészen meghökkentő, mókás ötletekkel rukkolnak elő, hogy változatosan távozzon az örök vadászmezőkre, ráadásul mutatják is a brutális gyilkosságokat, szóval nem bízzák a fantáziánkra az erőszakot.

A Boss Level legfőbb erénye a lazaság, a frissesség, és örülhetünk, mert végig szórakoztató az élmény. Hamar megkedveljük a főszereplőt, az alkotók pedig mindig meg tudnak lepni minket, és összességében egy olyan kalanddal ajándékoznak meg minket, ami speciális és megismételhetetlen – pontosan ebből érezni, hogy beleadtak apait-anyait a lehengerlő végeredményért.

A színészek remekelnek, Mel Gibson is nagyon megnyerő főgonosz, ráadásul Frank Grillo nem csupán a meghökkentően kidolgozott izmait veti be a sikerért, hanem a mindent eláruló tekintetét és a sármját is, hogy elhiggyük, ő tényleg egy olyan ember, aki képes pár óra leforgása alatt olyan dolgokat művelni, amiket maximum csak Superman tudna lezavarni.


Kép: Frank Grillo és Mel Gibson a Boss Level – Játszd újra című filmben / via joblo.com

Kapunk vicces, izgalmas, megható és feszült jeleneteket is, miközben végig olyan, mintha egy pörgős, GTA-szerű videójátékba csöppennénk. Egészen egyedinek hat, amit látunk, ráadásul pontosan tudta a rendező, hogy ezzel a művel nem a világot kell megváltoztatnia, hiszen csupán az a célja, hogy szűk két órán keresztül felhőtlenül kikapcsolódjunk – ezért pedig hálásak lehetük.

A Boss Level – Játszd újra kétség kívül az év akciófilmje, amit mindenkinek látnia kell, mert az ilyen alkotások miatt imádjuk annyira ezt a műfajt. Érdekfeszítő, elképesztő száguldás, szóval a zseniális Joe Carnahan leszállított nekünk egy igazi adrenalin bombát, ami szétrobbantja a ránk telepedő szürke hétköznapokat.

Ez az alkotás annyira jó lett, hogy nehéz hibát találni benne, sőt, igazából nem is akarunk kukacoskodni, pedig itt is vannak azért korlátok és logikai bakik. De ez nem lényeges, mivel annyira szuper érzés végre egy összeszedett, igényes, tökös filmet látni, hogy nem is igazán érdekelnek minket a negatívumok. A lényeg, hogy rég csalódtunk ennyire kellemesen egy filmben, ami mindenképp megéri a megtekintést.


Kép: Boss Level / via imdb.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás