Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újabb veszteség érte az Omega együttest

Újabb veszteség érte az Omega együttest

Zene, Film & Kultúra

Újabb veszteség érte az Omega együttest

Zene, Film & Kultúra

Héjja Krisztián 16:51

Benkő László halála után újabb veszteség érte az Omega együttes. Meghalt Mihály Tamás, a zenekar egykori basszusgitárosa. 

Az együttes hivatalos Facebook-oldalán tudatta a hírt rajongóikkal. 

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa elhunyt. Meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak. Emlékét örökre megőrizzük”

– áll a búcsúzú posztban. 

Mihály Tamás 1947. szeptember 24-én született zenész családban, és ő maga is először klasszikus zenét tanult. 1967-ben, több könnyűzene formációs próbálkozás után, Varsányi Istvánt váltotta az Omegában. Tamás és később Presser Gábor voltak a zenekar első képzett zenész tagjai, akik nagyban hozzájárultak az együttes kiemelkedő sikereihez.

Presser kilépése után a legtöbb Omega-dalt ő írta (Molnár György mellett), köztük olyan remekműveket, mint a Szvit vagy a Nem tudom a neved. A 7-13. albumokon az egész együttes jegyezte az összes dalt szerzőként, a 14-15. albumon viszont ismét övé a legtöbb szerzemény. 

Nem csak a könnyűzenében, hanem a színházi világban is alkotott. 2006-ban az 1956-os forradalom jubileumára készült 56 csepp vér című musical zenéjét komponálta. 2007-ben Artisjus-díj elismerést kapott. 

2014-ben játszott utoljára az Omegával, bár távozását Kóbor János csak 2017 áprilisában erősítette meg.

Borítókép: Wiki