promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jövőre kerül a mozikba az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó új filmje
Borítókép:  Femina
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jövő évben kerül a mozikba Enyedi Ildikó A feleségem története című új filmje, amelynek főszereplője Gijs Naber holland színész és a legújabb James Bond-filmekből is ismert Léa Seydoux lesz.

Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra jelölt A feleségem története című regénye az alapja Enyedi Ildikó azonos címmel készülő szerelmesfilmjének. A Budapesten, Fóton, Hamburgban és Máltán forgatott filmben Gijs Naber és Léa Seydoux mellett olyan ismert színészek szerepelnek, mint Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly.

A hírek szerint a film utómunkálatai nemsokára befejeződnek, és várhatóan jövőre kerül a mozikba. Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője új filmjének készítését a koronavírus-járvány kitörése nagyban nehezítette, tavasszal Enyedi Ildikó maga is átesett a betegségen, így nem tudott dolgozni. A vágás már az év elején megkezdődött, az utószinkron több európai városban is zajlott, a fényelést pedig – miután Rév Marcell operatőr a korlátozások miatt nem tudott hazautazni Magyarországra – Berlin és Los Angeles közti távmunkával végezték.

„Az utómunkába sajnos nagyon erőteljesen beleszólt a koronavírus-járvány. Ez egy négyországos koprodukció, így fel van osztva, hogy a különböző munkafázisok hol zajlanak. A repülőjáratok leállása és korlátozása nagyban gátolta a munkát. Az utószinkront úgy oldottuk meg, hogy Ildikó elment a színészekhez és mindegyikük lakhelyén stúdiót béreltek. Rév Marcell operatőr Los Angelesben rekedt, ez a Berlinben zajló fényelés szempontjából okozott nehézségeket”

– fogalmazott Mécs Mónika producer, aki hozzátette, hogy a lassan három éve zajló munkafolyamat hamarosan lezárul, és most már büszkén mondhatja, hogy minden darab a helyére került.

A feleségem története című film gyártását a Nemzeti Filmintézet 1,18 milliárd forinttal támogatta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás