promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
MTV EMA: így zenélgetett David Guetta a Széchenyi Gyógyfürdőben
Borítókép:  Billboard
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogyan arra számítani lehetett, roppant pocsék lett az MTV EMA karanténos változata – Palvin Barbit nagyjából két percig lehetett látni. 

Korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség bejelentette, hogy Magyarország lesz az MTV EMA 2020 egyik házigazdája, mivel egyszerre közvetítenek majd Londonból, valamint Budapestről. Már akkor sejteni lehetett, hogy járvány miatt eleve nem lesz meg a hangulat, és hiába hazánk a házigazda, csak afféle bemutatkozó szerepet fog kapni.

A Palvin Barbival és David Guettával eladott showt főleg a Little Mix nevű lányegyüttes tagjai vezényelték le Londonból. Budapest mellett amúgy Veszprémet és Esztergomot mutatták meg, de hát ebből se volt túl sok minden.

David Guetta itt volt nálunk a fővárosban, és hozta magával Rayet, akivel előadták a Let’s Loveot a Széchenyi Gyógyfürdőben, persze közönség nélkül, lézerek közé bújva. Guetta amúgy nemrég lett a világ legjobb DJ-je a már nem túl nagy presztízsű DJ MAG szavazáson. Palvin Barbara nagyjából két percig volt a képernyőn, de csak a kötelező dolgokat kellett megosztania a közönséggel.

Mindent elmond az EMA-ről, hogy Lady Gaga és Cardi B hiába nyertek díjat, még annyira se érdekelte őket a dolog, hogy küldjenek egy virtuális köszönővideót. Gaga amúgy nagy vesztese lett a gálának, mert hét jelölésből csak egyet tudott díjra váltani. Ha ezekből több van, még lehet küld is egy fél perces bejelentkezést a nappalijából.

Az eseményen a koreai K-pop szupersztárja, a BTS öt jelöléséből négyet is elnyert, az öt kategóriában jelölt Justin Biebernek egy klip közreműködőjeként mindössze egyharmad díj jutott. A regionális jelöltek közül a rajongók szavazatai alapján a magyar győztes Dzsúdló, vagyis Juhász Márton lett. Talán innen is látszik, hogy melyik korosztály díjátadója az EMA.

Szóval négy kategóriában győzött a BTS (legjobb dal, legjobb csapat, legjobb rajongótábor, legjobb virtuális előadás), két díjat nyert Karol G (Nicki Minaj – legjobb közös együttműködés, valamint a legjobb latin kategóriában). A legjobb rockelőadó a Coldplay lett, a hiphop kategóriát a már fent említett Cardi B nyerte.

A díjazottak közül színpadra lépett Karol G, Doja Cat (legjobb új előadó), a Little Mix (a lánycsapatot a legjobb pop kategóriában ismerték el), valamint YUNGBLUD is, utóbbi a legjobb feltörekvő előadók között. A legtöbb, hét kategóriában jelölt Lady Gaga mindössze egy díjat nyert el, igaz az a legjobb előadónak (Best Artist) járó MTV Europe Music Awards volt. Öt jelöléséből egyet váltott valóra Justin Bieber, aki Dj Khaled Popstar című klipjében szerepelt Drake-kel együtt, és ez lett a legjobb videó.

Szintén a díjátadó fellépői között volt Alicia Keys, DaBaby, Tate McRae, Jack Harlow, Sam Smith, Maluma, Zara Larsson, Madison Beer, a Why Don't We és 24kGoldn is.

Az MTV Magyarország megígérte, hogy hamarosan feliratozva is műsorra tűzi a gálát. Hazánk a nagy lehetőséget jövőre újra megkapja, és akkor már valóban élőben tarthatják meg nálunk az EMA-t – közönség előtt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás