promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sean Connery egyetlen szerep kedvéért tért volna vissza, és az nem a James Bond volt
Borítókép:  Henry Jones szerepében Sean Connery / Paramount Pictures / Lucasfilm / Collection ChristopheL via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nemrég elhunyt színészlegenda, Sean Connery a halála előtt még elárulta, hogy szívesen folytatta volna az egyik ismert karaktere történetét, de meglepő módon nem James Bondról van szó.

Sean Connery 2003-ban, nagyjából 73 évesen döntött úgy, hogy elég volt Hollywoodból, és a rajongók legnagyobb bánatára visszavonult. Ez amiatt történt, mert A szövetség című filmje hatalmasat bukott, és maga a forgatás is rettenetes élmény volt neki, így elment a kedve az egésztől. Ekkor láthattuk utoljára a nagyvásznon – bár 2012-ben ő kölcsönözte Sir Billi hangját egy mesében, hogy ezzel támogassa a skót filmgyártást –, pedig most kiderült, hogy lett volna esély a visszatérésére.

Sean Connery egy új Indiana Jones-film kedvéért simán felfüggesztette volna a visszavonulását, mivel imádott Steven Spielberggel dolgozni, és egyenesen megtisztelőnek érezte, hogy Harrison Ford apját alakíthatja.

A színész egyedül az 1989-ben bemutatott Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című alkotásban alakította Henry Jones szerepét, és állítólag elképesztően jól érezte magát a munkálatok alatt, ráadásul egy közkedvelt szériáról van szó, így nem meglepő, hogy szívesen visszatért volna – de végül sajnos nem jött össze.

A 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben kiderült, hogy a karakter elhunyt, így ezek után esélytelenné vált Sean Connery feltűnése, és ez nem véletlen. A készítők felkérése ugyanis egy rövid, kimondottan jelentéktelen szerepre szólt, ezért a híresség inkább nemet mondott, és azt javasolta, hogy öljék meg a figurát.

Később azt is elmondta, hogy egyszerűen nem érte volna meg neki egy apró szerep kedvéért felfüggeszteni a boldog nyugdíjas éveket, ezért inkább elengedte a dolgot. Utólag kiderült, hogy hatalmas szerencséje volt, ugyanis az Indiana Jones negyedik részének űrlényes történetszála eléggé kiakasztotta a közönséget, és sokan máig a sorozat legrosszabb részeként emlegetik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás