promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jeremy Irons egy asztalhoz ül Adolf Hitlerrel
Borítókép:  HUBERT BOESL / DPA / dpa Picture-Alliance
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2021-ben érkezik a Netflixre a müncheni egyezményről szóló, München című film, amiben az Oscar-díjas Jeremy Irons alakítja majd Neville Chamberlain-t, az Egyesült Királyság egykori miniszterelnökét.

A The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy a Netflix égisze alatt filmesítik meg Robert Harris München című bestsellerét, aminek főszerepét Jeremy Irons alakítja majd.

A film 1938 őszén játszódik, amikor Adolf Hitler és Benito Mussolini találkozik Neville Chamberlain brit és Edouard Daladier francia államfőkkel, majd aláírják a müncheni egyezményt.

A München-t a német Christian Schwochow fogja rendezni, a forgatáson Németországban és Angliában lesznek. A német-brit stáb tagja lesz mások mellett Sandra Hüller (Toni Erdmann), Liv Lisa Fries (Babilon Berlin), Jannis Niewöhner (Collini nem beszél), August Diehl (A hidden life), Martin Wuttke (Becstelen brigantyk), George MacKay (1917) és Erin Doherty (A korona).

Pontos premierdátuma egyelőre nincsen, de annyi bizonyos, hogy a München-t valamikor 2021-ben debütálhat a Netflixen.

A müncheni egyezmény 1938. szeptember 30-án született meg, melyben Benito Mussolini olasz diktátor, Édouard Daladier francia miniszterelnök, és Neville Chamberlain brit miniszterelnök jóváhagyta Adolf Hitler területi követeléseit Csehszlovákiával szemben. Az egyezmény a náci Németországhoz csatolta a javarészt németek lakta Szudéta-vidéket, és lehetőséget teremtett a közvetve a Prágával szemben fennálló magyar és lengyen igények teljesítésére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás