promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szólókarrier és kazah férj – a kárpátaljai magyar lány, akiért rajong Európa keleti fele
Borítókép:  Herceg Erika. Forrás: Instagram.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hét év után otthagyta a népszerű orosz Via Gra nevű formációt Herceg Erika, és most megjelentette első önálló dalát.

Egy grúz producer, Konsztantyin Meladze még 2000-ben létrehozta a VIA Gra (ami ugyebár egybeolvasva a férfi potencianövelő neve) nevű formációt. A VIA Gra különlegessége abban rejlett, hogy bizonyos időközönként kicserélik a tagokat, akiket egy, a magyar tehetségkutatókhoz nagyon hasonlító műsorban választanak ki.

A magyar-ukrán határhoz közeli Kisdobronyban született Herceg Erikát a teljes műsorban végigkísérte magyar akcentusa, az egyik adásban anyanyelvén is énekelt. 2013 októberében négy ország nézői (Ukrajna, Oroszország, Fehéroroszország, Kazahsztán) a kárpátaljai lánnyal felálló új – Herceg Erika, Misa Romanova, Anasztaszija Kozsevnyikova – hármasnak szavaztak bizalmat.

A lánycsapat tagjai valóságos popikonná váltak Oroszországban, és az egykori Szovjetunió tagállamaiban. A legsikeresebb daluk a Peremirije (Fgyverszünet) címet viseli, amiért megkapták Az Év Dala 2014 díjat. 

Az évek során aztán tagcserék borzolták a kedélyeket a csapat körül, az utóbbi egy-két évben két új énekesnő jelent meg a színen, ám Herceg Erika maradt. Aztán pár hónappal ezelőtt bejelentették, hogy a kárpátaljai magyar lány is otthagyta a VIA Gra-t. 

Az Instagram-oldalát rendszeresen frissítő, és több mint 800 ezer követővel rendelkező Herceg Erika szólókarrierbe kezdett, Kazahsztánba költözött és megjelentette első dalát Имитация (Utánzás) címmel, amiben néhány mondat magyarul is elhangzik.

A premierrel egyidőben egy kazah bloggernek hosszabb interjút adott az énekesnő, amelyben lerántotta a leplet magánéletéről, és ebből kiderült,

hogy kazah férjet választott magának, valamint tagadta, hogy viszonya lett volna a VIA Gra producerével, Konsztantyin Meladzéval.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás