Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már nem a Despacito a legnézettebb videó a YouTube-on

Már nem a Despacito a legnézettebb videó a YouTube-on

Zene, Film & Kultúra

Már nem a Despacito a legnézettebb videó a YouTube-on

Zene, Film & Kultúra

HZS 22:52

Vége a Despacito uralmának. Jött a Baby Shark című sláger, s immár ez az alkotás legnézettebb videó a YouTube-on.

Bizonyosan lehetne írni hosszas eszmefuttatásokat arról, hogy mit mond el mai világunkról Pinkfong Baby Shark című slágerének elképesztő népszerűsége, de inkább csak szorítkozzunk a tényekre. Ez a gyerekdalnak látszó, valójában kínzásra is abszolút alkalmas dél-koreai dal lett

minden idők legnézettebb videója a YouTube-on. Hétmilliárd feletti nézettséget produkált, amivel legyőzte a korábbi rekordert, Luis Fonsi és Daddy Yankee 2017-es világslágerét, a Despacitót.

Aki esetleg nem ismerné eme darabot, az most bírjon ki 2 perc 16 másodpercet (a fontos tartalom csak 1 perc 21 másodperces), és hallgassa meg:

Az MTI megemlékezik arról, hogy akkor vált a dal globális jelenséggé, amikor Hope Segoine tíz éves koreai-amerikai énekes elénekelte. Az oktatási anyagokkal foglalkozó Pinkfong cég készített videót a dalhoz, amely a brit slágerlistán a hatodik, az amerikain a 32. helyig jutott. A fenntebb írt, „kínzásra is abszolút alkalmas” említés nem véletlen:

egy oklahomai börtön három dolgozója megbilincselt fogvatartottakat arra kényszerítettek, hogy két órán keresztül a Baby Sharkot hallgatva álljanak. David Prater kerületi ügyész szerint az ismétlődő dal „aránytalanul nagy stresszt jelentett a fogvatartottak számára, akik nagy valószínűséggel már így is szenvedtek”.

Borítókép: ALEX EDELMAN / AFP