promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy középiskolás szellemidézőst játszott, de borzalmas vége lett
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár nagyon sok filmet, köztük több horrorfilmet is eltoltak a világjárvány miatt, a Blumhouse-nak köszönhetően idén halloweenkor sem maradunk félelem és reszketés nélkül.

A Blumhouse az elmúlt évtized legmenőbb horrorjait, az Insidious-, A bűn éjszakája-, és a Parajelenségek-sorozatot, továbbá a legújabb Halloween, a Szétörve és a Boldog halálnapot! című filmet gyártotta. Ezúttal azonban újra hangolta a műfajt. Most négy csaj a történet főhőse, és a misztikus események az ő középsulis világukban jelennek meg.

A Bűvölet – Az örökség története szerint Hannah világa felfordul. Az anyja férjhez megy, és ők beköltöznek az új apuka hatalmas házába, három fia mellé. Az új suliban mindenki bunkó. Csak három fura csaj fogadja be Hannah-t: szükségük van ugyanis egy negyedikre a boszorkányos, a túlvilágot megidéző játékukhoz. Csak azt nem tudják, hogy Hannah különleges képességekkel rendelkezik, és amikor vele egészül ki a rituális kör, csakugyan megtörténik a csoda – de gonosz erők szabadulnak el tőle. És egyre furcsább dolgok történnek a gimiben, meg otthon – ahol szintén fény derül néhány sötét titokra.

Nem kevesebb, mint 24 évet kellett várnunk arra, hogy a Blumhouse égisze alatt végre elkészüljön az 1996-os Bűvölet folytatása, amit az elsősorban színészi karrierjéről híres Zoe Lister-Jones (Pancser police, Salt ügynök) készített, akinek ez a második nagyjátékfilmes rendezése. A rendező saját forgatókönyvét vitte vászonra, és bár nem lett egy korszakalkotó darab, sőt, őszintén szólva meg sem közelíti az eredeti filmet, de ezekben az időkben örülni kell annak, hogy egyáltalán adnak valamit a mozikban.

Félreértés ne essék, azért nem kell teljesen temetni a Bűvölet – Az örökséget, azért így is vannak emlékezetes pillanatai, és pozitívumai, de összességében nem több egy közepes filmnél. Akik szerették az 1996-os alkotást, és kedvelik a gonosz megidézésével foglalkozó horrorokat, azok minden bizonnyal jól fognak szórakozni rajta.

Ez a film nem a Blumhouse legerősebb darabja, de nem is baj. A maga egyszerűségével, és olykor bugyutaságával együtt is szerethető tud lenni, feltéve, ha nem várunk tőle csodákat.

A Bűvölet – Az örökséget október 29-től lehet megnézni a hazai mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás