promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ABBA énekesnője őszintén mesélt az együttes utolsó éveiről
Borítókép:  OLLE LINDEBORG / TT NEWS AGENCY / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az 1970-es és '80-as években szinte minden az ABBA-ról szólt a popzenei szférában. A svéd banda meghódította az egész világot, senki sem tudott a nyomukba érni, de persze ennek megvoltak a hátulütői is. 

Björn Ulvaeust, Benny Anderssont, Agnetha Fältskogot és Anni-Frid Lyngstadot a mai napig világsztárokként kezelik a médiában, habár a zenekar tagjai már hosszú évek óta nem zenélnek túl aktívan. Az énekesek mindent elértek, amit csak lehetett, de a színfalak mögött komoly problémák húzódtak meg, amiről eddig egyikük sem beszélt.

Agnetha Fältskog azonban nemrég kiterítette a kártyákat, és őszintén mesélt az ABBA utolsó, „pokoli” éveiről. 

A problémák, az énekesnő szerint a Björnnel való zátonyra futott házasságukkal kezdődtek, de ez még mind semmi volt ahhoz képest, ami utána jött. 

1977-ben született meg Fältskog és Ulvaeus második gyermeke, Christian. Érthető módon Agnetha sokkal több időt akart csemetéire szánni, ám a zenekar sok erőt vett el tőle, emiatt gyötörte a lelkiismeret-furdalás. Az ez okoból kifolyólag történő viták eredménye az volt, hogy a pár elhidegült egymástól, majd 1979-ben bejelentették válásukat. 

Alig pár hétre rá viszont a férfi új barátnővel jelent meg, ami teljesen megtörte a szőke énekesnőt, miközben a sajtónak azt mondták, hogy minden rendben van, és Agnethat nem zavarja az exférj új párkapcsolata.

Ekkor született meg az ABBA talán legnagyobb és – a fentiek tudatában – legőszintébb slágere, a The Winner Takes It All. 

A magánéleti gondok ellenére a zenekar továbbra is megmaradt, eközben Andersson és Lyngstad frigye is tönkrement, ők 1981-ben váltak el.

A másik két tag válása szintén megviselte a zenekar közös munkáját. 

A problémák viszont akkor tetéztek igazán, mikor az ABBA ismét turnéra indult és rengeteget utazott repülővel. Agnetha akkoriban rettegett a repüléstől, így a folyamatos félelem is feszültséget szült benne, nem bírta tovább. A zenekar végül a rengeteg probléma és folyamatos viták miatt 1982-ben feloszlott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás