promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Becsődölhet a világ legnagyobb gitárforgalmazó vállalata
Borítókép:  Dailynews.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Senkit sem kímél a koronavírus-járvány. Amellett, hogy egyre több a fertőzött a világ szinte minden területén, egyre nagyobb bajban vannak mind a hazai, mind a külföldi cégek is. Most a legnagyobb gitárforgalmazó cég, a Guitar Center került a csőd szélére. 

Egy amerikai felmérés szerint, az Egyesült Államok területén minden hatodik étterem kénytelen végleg bezárni, de nem csak a vendéglátást, hanem a szórokaztató-ipart, azon belül a zenészeket vagy akár a hangszerboltokat is kellően súlytja a visszaesett forgalom. 

A Gutiar Centert még 1959-ben, azaz több mint hatvan éve alapították, akkor még The Organ Center néven. Az évek során a világ legmahatározóbb gitárforgalmazó cégéve vált, évente átszámítva többszáz milliárd forintos forgalmakkal, de a koronavírus-járvány szinte a nullával tette egyenlővé a vállalatot. 

A vállalat ugyan 2,3 milliárd dolláros (710 milliárd forint) bevétellel zárta a legutóbb pénzügyi évet, azonban emellett 1,3 milliárd dolláros (401,2 milliárd forint) adóssága van, amelyből 45 millió dollárt (13,9 milliárd forint) kellett volna törlesztenie ebben a hónapban, erre azonban nem került sor, így a vállalat várhatóan csődöt jelent novemberben.

– írja a RockBook.hu.

Ezzel véget érhet egy nagy múltú cég karrerje a hangszeriparban, amiért vérzik a szívünk, és csak rémenykedni tudunk, hogy van még esély a Guitar Center megmentésére. Ha pedig valóban megszűnik, akkor marad a következő videó, melyben egy virtuális sétát tehetünk a legendás kaliforniai üzletben. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás